Lundby klinket til og vant Raw Air

Maren Lundby vant Raw Air med nok en verdenscupseier torsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Maren Lundby knuste konkurrentene i Granåsen og tok sesongens 11. verdenscupseier torsdag. Med det vant hun Raw Air som første kvinne i historien.

Lundby vant kvalifiseringen i Granåsen fredag og ledet med 26,8 poeng i Raw Air-sammendraget på tyske Katharina Althaus før torsdagens avsluttende konkurranse.

I sitt første hopp i 138-metersbakken innfridde 24-åringen fra Vestre Toten til de grader og landet på 133 meter. I finalehoppet fulgte hun opp med halvmeteren lenger.

– Det var en perfekt dag. Det føles veldig bra å avslutte på denne måten i Granåsen. Publikum heiet mye, så det var en veldig fin dag, sa hun til rennarrangøren.

– Det betyr ganske mye. Det er jo en utrolig tøff turnering og man må være på plass hver eneste dag den uka her. Man begynner å merke det på slutten av uka, så å klare å stå hele løpet ut betyr mye for meg som skihopper, sa hun til NRK.

Historisk seier

Den ferske verdensmesteren vant med det Raw Air sammenlagt som første kvinne i historien.

Tyske Juliane Seyfarth gjorde et kjempehopp på 137,5 meter i finalen og tok 2.-plassen hele 13,1 poeng bak Lundby. Eva Pinkelnig fra Østerrike ble nummer tre.

I Raw Air-sammendraget ble Althaus toer, hele 56,5 poeng bak Lundby. Seyfarth knep 3.-plassen 78,3 poeng bak.

Lundby vil ikke vedgå at seieren i Raw Air er større enn VM-gullet.

– Det er vanskelig å sammenligne, men jeg har sagt at hovedmålet for sesongen var å ta VM-gull, men jeg gledet meg enda mer til Raw Air. Det er dumt å sammenligne, det er bare å prøve å nyte det en får med seg, sa hun.

Blant de andre norske jentene leverte Anna Odine Strøm et veldig godt førstehopp. 20-åringen noterte 121 meter. I hopp nummer to ble det halvmeteren kortere, og hun falt fra 8.- til 10.-plass.

Aktuelt: Lundby om skummel utstyrsfeil: – Karrieren kunne ha røket

Opseth og Bråten bommet

Silje Opseth fikk derimot ikke full klaff. Hun strakte seg til 117,5 meter i sitt første hopp. I finalehoppet la hun på én meter og klatret med det fra 16.- til 12.-plass.

– Jeg synes ikke jeg fikk det helt til i dag. Jeg ble passiv nedover ovarennet, sa hun etter sitt siste hopp.

Ingebjørg Saglien Bråten fikk det heller ikke helt til å stemme og landet på 110,5 og 115 meter. Med det ble hun nummer 23.

Karoline Andrea Røstad åpnet ballet i trønderbakken, men 23-åringen landet etter 95,5 meter og fikk ikke hoppe finaleomgangen.

Aktuelt: Maren Lundby etterlyser sponsorene