Lundby med etterlengtet seier i Lysgårdsbakken

Maren Lundby på vei mot seier i Lysgårdsbakken. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Maren Lundby på vei mot seier i Lysgårdsbakken. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Lundby leverte en solid annenomgang i Lysgårdsbakken og vant verdenscuprennet på hjemmebane. Hun rykket fra Katharina Althaus i Raw Air-sammendraget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby fikk bare opp 125,5 meter i første omgang og tapte 8,7 poeng av sin ledelse på 15,1 poeng til tyske Althaus i sammendraget.

I finalen slo Lundby til med 138 meter og fikk 271,7 poeng totalt. Althaus, som hadde 131,5 og 132 meter i sine hopp, endte 4,0 poeng bak. Dermed økte Lundby sin sammenlagt ledelse i Raw Air til 19,1 poeng før konkurransen avsluttes med kvalifisering og renn i Granåsen onsdag og torsdag.

– Jeg var ganske forbannet etter 1. omgang. Det var bare å banke til på kanten i siste hopp. Det betyr veldig mye for meg å vinne på hjemmebane. Nå er jeg fornøyd igjen, sa Lundby til NRK.

Kvinnenes renn i den store Lysgårdsbakken foregikk under et kraftig snøfall. Snøblåserne på hoppet fikk kjørt seg.

Det var solid norsk innsats bak vanligvis suverene Lundby. Silje Opseth hoppet 131 og 125 meter og endte på 7.-plass. Også Anna Odine Strøm slo av i sitt siste hopp, fra 126 til 112,5 meter, men hun falt bare en plassering til 9.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingebjørg Bråten viste lovende takter i prøveomgangen med 133,5 meter. Det var personlig beste for hennes del. I første omgangen landet hun derimot på 117,5 meter under mye tyngre forhold. I finalen slo hun av 4,5 meter og ble til slutt nummer 20.

For øvrig ble Bråten nummer 17 da kvinnene sist hoppet verdenscup på Lillehammer i desember.