Skiskytterkvinnene gledet seg på Öbergs vegne

Ingrid Landmark Tandrevold ble best av de norske skiskytterkvinnene med 18.-plass på normaldistansen. Her ser hun på resultattavla at svenske Hanna Öberg vinner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Ingrid Landmark Tandrevold ble best av de norske skiskytterkvinnene med 18.-plass på normaldistansen. Her ser hun på resultattavla at svenske Hanna Öberg vinner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges skiskytterkvinner leverte nok en dårlig normaldistanse i mesterskap. Svenske Hanna Öbergs VM-gull på hjemmebane ble en liten trøst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingrid Landmark Tandrevolds 18.-plass var beste norske prestasjon på 15-kilometeren i Östersund. Norge har ikke hatt en kvinne blant de 15 beste på øvelsen i mesterskap siden VM i 2013.

– Det er krise, altså, svarte Tiril Eckhoff da hun ble konfrontert med den svake statistikken.

Hun åpnet tøft og leverte også en bra langrennstid, men ødela løpet med to bom allerede på første skyting. Senere ble det ytterligere tre bomskudd, og Eckhoff ble nummer 37.

I intervjusonen etter løpet var hun rørt over Öbergs prestasjon. Svensken gjorde som i OL i fjor og vant etter å ha truffet på alle 20 skuddene.

– Jeg blir så glad over sånne store idrettsprestasjoner. Når du gjør et sånt løp med 20 treff på den vanskeligste distansen, da fortjener du å vinne, sa Eckhoff.

Les også: Mesterskapsløperen Eckhoff slo til igjen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge åpnet skiskytter-VM med gull i mixedstafett

Gratulerte

Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland slengte seg på i rekken av gratulanter. De norske skiskytterkvinnene har et godt forhold til de svenske og unte Öberg, som bor i Östersund, gullet.

Hanna Öberg tok VM-gull på hjemmebane i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Hanna Öberg tok VM-gull på hjemmebane i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Å gjøre det Hanna gjør, først skyte 20 treff og gjøre et perfekt renn i OL, og så komme året etter og gjøre et minst like perfekt renn i VM på hjemmebane, det er så imponerende at man bare må glede seg over det. Utrolig fortjent, sa Tandrevold.

– Jeg synes det er veldig stas med Hanna som skyter 20 treff og tar gullmedalje på hjemmebane, spesielt etter å ha vunnet i OL. Veldig imponerende, rett og slett, istemte Olsbu Røiseland etter sin 23.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Thingnes Bø om Kontiolahti-smellen: – Hadde feiret for hardt

– For lite publikumsstøtte

Solemdal forteller at det ikke er den samme rivaliseringen mellom Norge og Sverige i skiskyting som i langrenn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I skiskyting er det godt humør og vennskapelig når vi treffer svenskene. Det var veldig gøy å se henne komme inn i «bua» og være så glad, sier Tingvoll-løperen etter å ha blitt nummer 29 på normaldistansen.

Hun rettet samtidig en pekefinger til det svenske publikummet. Eller snarere til dem som ikke var til stede på stadion.

– Jeg unner dem seieren på hjemmebane, og jeg synes egentlig at det kunne vært flere svensker her. Jeg synes de stiller litt dårlig opp. Vi får håpe dette (Öbergs gull) øker interessen for skiskyting i Sverige.