Sint Østberg med minimal ledelse etter Drammen-sprinten

Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen i Drammen-sprinten, og gikk glipp av viktige verdenscuppoeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen i Drammen-sprinten, og gikk glipp av viktige verdenscuppoeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at Ingvild Flugstad Østberg skuffet i Drammen-sprinten tirsdag skiller det bare to poeng ned til Natalja Neprjajeva i verdenscupen langrenn sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østberg røk ut i kvartfinalen mens Neprjajeva ble nummer tre i Drammen-sprinten. Etter å ha gått inn til fjerdeplass i sitt kvartfinaleheat, og dermed ble utslått av konkurransen, var Østberg sint. Ikke lenge etterpå møtte hun pressen, litt blidere.

– Jeg har klart å riste av meg det verste. Men jeg blir forbanna på meg selv, det er ikke mange andre å være sint på. Jeg har det jo til det gjenstår 20–30 meter, og jeg føler meg egentlig ganske bra.

28-åringen lå godt an på oppløpet, men måtte til slutt se seg slått av tyske Laura Gimmler, russiske Jevgenija Sjapovalova og Johanna Sundling fra Sverige.

Les også: Klæbo fryktet snøfall, men var uten motstand i Drammen

Falla full av melkesyre, men best i Drammen

– Kjedelig

– Det er kjedelig med tanke på dagen, men mest med tanke på den gule trøya. Æsj, det er litt kjedelig, sier Østberg som hadde sett for seg en plass i semifinalen med tanke på verdenscuppoeng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedkonkurrent Neprjajeva tok seg videre til finalen og ble nummer tre. Dermed har den russiske jenta 1327 poeng, to færre enn Østberg.

– Sesongen min har jo vært vilt bra uansett, så jeg vil jo ikke at dette skal overskygge sesongen om jeg ikke skulle klare det. Å i det hele tatt kjempe om gul trøye er kjempestort for meg. Man tenker jo på det, jeg skal ikke legge skjul på det, sier Østberg, som lover å gi alt i kampen om sammenlagtseier.

– Jeg gjør mitt beste jeg i de løpene jeg stiller opp på, noe mer får jeg nesten ikke gjort.

Les også: Johaug dropper likevel Drammen-sprinten