Klæbo helt overlegen i Drammen-prologen

Johannes Høsflot Klæbo under prologen til verdenscupsprinten i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo under prologen til verdenscupsprinten i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo gikk nesten fire sekunder raskere enn toer Aleksandr Bolsjunov i kvalifiseringen til tirsdagens bysprint i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprintverdensmesteren var som så ofte før i vinter utilnærmelig i prologen. Klæbos tid var 3,54 sekunder raskere enn nestemann på lista.

Langt mer overraskende var det at både Emil Iversen og Finn Hågen Krogh måtte si takk for seg allerede før utslagsrundene. Sistnevnte ble skjøvet ned til den bitre 31.-plassen og så avansementet ryke med 19/100 sekund.

Iversen la seg inn på 33.-plass. Trønderen var 34 hundredeler fra å gå videre.

– Jeg har ikke noe godt svar på hvorfor det går så sakte. Jeg stresser og kaver og er altfor svak. Det er egentlig pinlig, men jeg slipper å gå på TV, så ikke så mange får sett det, heldigvis, sa Iversen.

Emil Iversen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Emil Iversen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sondre Turvoll Fossli tok 3.-plassen i prologen. Han var 3,96 sekunder bak Klæbo. Deretter fulgte veteranen Eirik Brandsdal rett bak, mens Pål Trøan Aune ble nummer seks.

Sivert Wiig, Kasper Stadaas, Erik Valnes, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar, Joachim Aurland, Håvard Solås Taugbøl og Gjøran Tefre blir også å se i kvartfinalene.

Amund Hoel på 51.-plass ble sist av de norske på sprinten.

Aktuelt: Skistad fikk startnekt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært