Guardiola snakker ned Citys mesterligamuligheter

Manchester City har jublet mye de siste sesongene, men manager Pep Guardiola tror ikke de kan juble for noe mesterligatrofé denne sesongen.
Manchester City har jublet mye de siste sesongene, men manager Pep Guardiola tror ikke de kan juble for noe mesterligatrofé denne sesongen. Foto: Michael Probst / AP

Pep Guardiola toner ned snakket om at Manchester City kan vinne mesterligaen denne sesongen. Tirsdag er klubben storfavoritt til å ta seg til kvartfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

City vant 3-2 borte mot tyske Schalke i den første åttedelsfinalen. Dermed har de lyseblå avansementet i dypt nede i lomma, men noe særlig lenger enn kvartfinalen ser ikke Guardiola for seg at City kommer.

– Vi er ikke klare til å kjempe om de øverste plassene. Det er fakta, sa spanjolen etter seieren mot tyskerne 20. februar.

Da var han frustrert etter at spillerne hans hadde tatt ledelsen i Gelsenkirchen, kommet under etter to straffespark, sett Nicolás Otamendi få rødt kort og snu kampen til seier med ti mann de siste 22 minuttene.

Manchester City har allerede vunnet ligacupen, er i FA cupens kvartfinale og kjemper om ligagull. Men det er mesterligatittelen City ønsker seg aller mest.

Vanvittige summer

Før Schalke-kampen måtte Guardiola svare på spørsmål om hvorfor han ikke har hatt suksess i mesterligaen etter at han vant to ganger i sine tre første sesonger med Barcelona mellom 2009 og 2011. Citys klubbeiere har de siste årene spyttet inn vanvittige med summer for å styrke stallen. Det har ført til tre Premier League-titler, men ikke ett eneste mesterligatrofé.

Men årets utgave av turneringen er mer åpen enn på lenge. Manchester United, Tottenham, Ajax og Porto er allerede klare for kvartfinale.

Real Madrid, som har vunnet den gjeveste europacupen fire av de fem siste årene, er allerede slått ut. Det samme er Paris Saint-Germain. Juventus ligger dårlig an etter å ha tapt 0-2 borte mot Atlético Madrid i den første kampen i åttedelsfinalen.

Fortsatt muligheter

Onsdag følger enten Bayern München, som har vært i semifinalen seks av de sju siste årene, og fjorårets finalist Liverpool samme vei. Barcelona må onsdag vinne hjemme mot Lyon for å ta seg videre etter at det endte 0-0 i Frankrike.

Men Guardiola har de siste årene tonet ned Citys sjanse til å vinne turneringen.

– Barcelona, Real Madrid og Bayern München har gjennom historien utrolige resultater, og de kan vi ikke måle oss mot, mener Guardiola.

Men i sitt tredje City-år har han fortsatt mulighet til å motbevise både seg selv og alle andre skeptikere. Første steg er å gjøre ferdig jobben hjemme mot Schalke tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært