USA-stjerner utelukker VM-boikott i kampen for likelønn

Alex Morgan (t.h.) og resten av det amerikanske kvinnelandslaget i fotball går til rettslige skritt mot eget forbund i kampen for likelønn. Foto: Mike Carlson / AP / NTB scanpix
Alex Morgan (t.h.) og resten av det amerikanske kvinnelandslaget i fotball går til rettslige skritt mot eget forbund i kampen for likelønn. Foto: Mike Carlson / AP / NTB scanpix

Alex Morgan og Megan Rapinoe går i bresjen for likestilling og er en del av søksmålet mot USAs fotballforbund, men det er ikke aktuelt for dem å ofre VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har ikke slått oss som en mulighet en gang. Vi har sett fram til VM i flere år nå, og i sommer vi vil fortsette å spille for landet vårt på den største scenen, sier Morgan til ABC.

På kvinnedagen 8. mars ble det kjent at USAs kvinnelige landslagsspillere hadde stevnet sitt eget forbund. De føler seg utsatt for diskriminering så lenge de får mindre lønn og dårligere vilkår enn sine mannlige kolleger.

Søksmålet, som er skrevet under av 28 landslagsspillere, ble levert til en føderal domstol i Los Angeles kun tre måneder før amerikanerne reiser til VM i Frankrike som tittelforsvarer.

USAs kvinnelandslag har vunnet OL fire ganger (senest i 2012), mens det er blitt tre triumfer i VM. Da de ble verdensmestere i 2015, var det den mest sette fotballkampen i amerikansk TV-historie.

Rapinoe er sikker på at landslagsspillerne vil vinne fram mot eget forbund.

– Vi vet i hjertene våre, og med alle faktaopplysningene vi har, at vi er på rett side i denne saken. Jeg tror ingen kan argumentere mot at det er ulikheter i verden, eller at det er et gap i lønningene, sier hun også legger til:

– Det store bildet handler om å gi klar melding til alle kvinner om at du bør kjempe for noe du tror på og aldri gi opp.

Fotball-VM for kvinner starter 7. juni. Norge er kvalifisert og møter Nigeria, Frankrike og Sør-Korea i gruppespillet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært