Semb om Solskjær: – Tror han ligger veldig godt an til å få jobben

Nils Johan Semb er imponert av hva Ole Gunnar Solskjær har fått til i Manchester United.
Nils Johan Semb er imponert av hva Ole Gunnar Solskjær har fått til i Manchester United. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nils Johan Semb har latt seg imponere av jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort i Manchester United og mener søndagens tap mot Arsenal var ufortjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin 13. ligakamp som United-manager kom det første tapet for «de røde djevlene» under nordmøringens ledelse. Arsenal vant 2-0 på eget gress.

Fra kommentatorplass fulgte tidligere landslagssjef og sportssjef i NFF, Nils Johan Semb, kampen i London. Han mener tapet mot Arsenal var en smule ufortjent.

– United hadde marginene mot seg, sier 60-åringen til NTB og sikter blant annet til keepertabben David de Gea gjorde på Granit Xhakas langskudd og den omdiskuterte straffen Arsenal fikk i annen omgang.

I tillegg reddet Arsenal-keeper Bernd Leno mesterlig ved et par anledninger, mens United-spiss Romelu Lukaku brente et par fete sjanser.

– Forskjellen var effektiviteten. Leno blir matchvinner, mens De Gea ble syndebukken. Alt i alt var United litt bedre, de hadde marginene mot seg, sier Semb.

Aktuelt: PSG-spillerne møtt med skjellsord etter Solskjær-smell

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sånn er fotball

Solskjær ledet United for første gang 22. desember. Fra å være et lag blottet for selvtillit har Solskjær snudd skuta og levert svært gode resultater. Totalt har han ledet United i 18 kamper, noe som har gitt 14 seirer, to uavgjort og to tap.

Etter snuoperasjonen i mesterligamøtet med PSG i Paris, der United mot alle odds avanserte til kvartfinale, regner de fleste med den norske 46-åringen vil bli tilbudt managerjobben permanent. Semb tror ikke søndagens tap spiller inn på United-styrets avgjørelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nei, den rekken (med resultater) er så solid. Hvis du ser bak resultatet (søndag), var det en solid prestasjon. Mot Tottenham (1–0) hadde de marginene med seg, mot Arsenal var de imot. Sånn er fotballen, sier han – og tilføyer:

– Han ligger i alle fall veldig godt an til å få jobben. De (styret) vil sikkert vente til mot slutten av sesongen med å bestemme seg, avvente litt for å se totalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Solskjær gikk på sitt første ligatap

Få forunt

Semb legger ikke skjul på at han er imponert over hva Solskjær har fått til i United, spesielt med hensyn til å få tilbake humøret i spillergruppa og troen på å vinne fotballkamper.

Han sier det så ut som spillerne mistrivdes og at de så desillusjonerte ut før Solskjær overtok. Solskjærs jobb blant annet med forsvaret og kontringsspillet imponerer.

Nils Johan Semb, som nylig gikk over i en rolle som seniorrådgiver i eliteavdelingen i NFF, har selv solid trenererfaring og ledet det norske landslaget i fotball fra 1998 til 2003.

Det er en rolle han ser for seg at Solskjær kan ikle seg en gang i framtiden.

– Han har vært en kandidat tidligere, og er det helt sikkert igjen ved en senere korsvei. Han har fått god erfaring. Og den erfaringen i United, er det få forunt å ha med seg, sier Semb.

Aktuelt: Fet Solskjær-bonus i vente for Molde