Solskjær gikk på sitt første ligatap

Manchester United skapte haugevis med sjanser, men stolpene sto i veien i søndagens viktige bortekamp mot Arsenal. Med 2-0-seieren overtok vertene 4.-plassen.

Granit Xhaka åpnet scoringsballet etter tolv minutter da han sendte av gårde et flakkende skudd som fullstendig spilte ut David de Gea. 20 minutter før full tid doblet Pierre-Emerick Aubameyang til 2-0 på straffe etter at Alexandre Lacazette falt noe lett etter en dytt fra Fred.

0-2-tapet er Ole Gunnar Solskjærs første nederlag i Premier League som United-manager. Inntil søndag sto klubben med imponerende ti seirer og to uavgjorte kamper i hjemlig serie under nordmøringens ledelse. Tapet stoppet også Solskjærs rekke med borteseirer på ni oppgjør i ulike turneringer.

Manchester United falt ned til 5.-plass og ble værende på 58 poeng. Arsenal gikk forbi og står med 60, mens tabellsekser Chelsea har 57. Sistnevnte har én kamp mindre spilt. Tottenham er ligatreer med 61 poeng.

United skapte både flest og størst sjanser i storoppgjøret søndag.

– Ja, de hadde ikke spesielt mange. De hadde det ene skuddet og straffen. Vi har en del store, men når man ikke tar dem, så er det forskjellen på å vinne og tape på dette nivået, sa Solskjær til TV 2.

Han var klar og tydelig da han snakket om straffen Arsenal fikk.

– Dommeren vil bli skuffet når han ser det som jeg mener ikke er straffe, sa Solskjær til BBC.

Tross tapet var han fornøyd med Uniteds prestasjon.

– Ja det må vi være, men det er skuffende at vi ikke tar vare på de store sjansene vi får., sa Solskjær og la til:

– Vi skal tåle å tape en kamp, sa Uniteds midlertidige manager.

Sjanserikt

Arsenal åpnet best søndag, og vertene kom til kampens første sjanse da Lacazette var centimeter unna å flikke inn et innlegg fra kloss hold.

Fem minutter senere var Romelu Lukaku fryktelig nære ved å sende United i føringen. Luke Shaw spilte vegg med Paul Pogba, og fra venstresiden slo backen et perfekt innlegg til Lukaku. Belgierens avslutning gikk i tverrliggeren.

Så var det Arsenals tur igjen da Xhaka fyrte av fra distanse. Med venstreslegga sendte han i vei et skudd som flakket fra høyre mot venstre. De Gea ble fullstendig satt ut av ballbanen og skuddet føk inn i venstre hjørne. Det kan likevel diskuteres om ikke spanjolen burde hindret scoring.

De store sjansene kom til annethvert lag i åpningen, og før halvspilt omgang avsluttet Fred for gjestene fra utsiden av 16-meteren. Igjen var stolpen i veien for United.

Begge lag fortsatte å produsere flere sjanser, og størst var Lukakus ti minutter før pause. Han brøytet seg gjennom Arsenal-forsvarerne, rundet keeper Bernd Leno, men tyskeren kastet seg mot eget mål og fikk reddet avslutningen.

Arsenal-straffe

Like før pause vartet United opp med et mønster-angrep, men en viktig takling fra målscorer Xhaka hindret Marcus Rashford i å avslutte fra ni-ti meter.

Etter hvilen spilte Rashford en nydelig stikker til Lukaku, som fikk stå tilnærmet alene bak Arsenal-forsvaret. Nok en gang var Leno i veien og hindret scoring.

At ikke United hadde fått hull på byllen var smått utrolig.

Drøye 20 minutter før slutt fikk Arsenal straffe da Lacazette falt noe lett etter en dytt fra Fred. Aubameyang ekspederte enkelt inn sitt 17. ligamål denne sesongen.

Like etterpå kunne Lacazette lagt på nok en scoring, men avslutningen føk utenfor. Flere mål ble det ikke, og Arsenal overtok 4.-plassen i serien.

Dette er Uniteds fem neste kamper: Wolverhampton (b, kvartfinale i FA-cupen), Watford (h), Wolverhampton (b), West Ham (h) og Everton (b).