Mesterskapsløperen Eckhoff slo til igjen

Tiril Eckhoff viste seg fram igjen og tok VM-sølv på jaktstarten i Östersund.
Tiril Eckhoff viste seg fram igjen og tok VM-sølv på jaktstarten i Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tiril Eckhoff har lagt bak seg en tung vinter, men da det ble alvor i VM-jaktstarten var hun oppe på seierspallen igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sølvet på jaktstarten i Östersund var hennes fjerde medalje individuelt i mesterskap og den ellevte totalt. Og 2.-plassen kom etter en vinter der Eckhoff har vært på seierspallen kun én gang i verdenscupen (seier i Canmore).

Fossum-løperen var også svært stolt etter å ha truffet på 18 av 20 skudd, tatt innersvingen på VM-dronningen fra 2017, Laura Dahlmeier, og gått seg opp sju plasser fra sprinten fredag.

Den suverene tyske vinneren og tidligere langrennsløperen Denise Herrmann kunne hun ikke gjøre noe med.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er ikke noe grining på meg i dag, men det er i hvert fall veldig gøy å få det til, spesielt når jeg har vært så langt nede som jeg var i Soldier Hollow. Da visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre, sier Eckhoff og henviser til de to siste individuelle løpene hun gikk foran VM: 41.-plass på sprint og 42.-plass på jaktstart i USA.

Hard jobb

Siden hun overrasket stort og tok OL-bronse på fellesstarten i 2014 har Eckhoff vært et navn å regne med i hvert eneste mesterskap. Hun reiste riktig nok medaljeløs fra VM i 2017, men premiesamlingen er imponerende om du tar hennes svært varierende form i betraktning.

Noen forklaring på hvorfor hun klarer å løfte seg i mesterskap og kapre edelt metall, har 28-åringen imidlertid ikke.

– Jeg vet ikke. Jeg har vel noe spesielt, da. Jeg vil jo veldig gjerne være god, og jeg jobber jævlig hardt for å klare det. Jeg kan i hvert fall si at jeg er stolt over at jeg klarer det, men jeg skjønner ikke hvordan jeg gjør det, smiler hun.

Lettere enn noen gang

Det skal sies at inngangen til årets mesterskap i Östersund er enklere for Eckhoff sammenlignet med situasjonen de siste årene.

Da veteranen Tora Berger la opp etter OL-sesongen 2014, sto den da 24 år gamle Eckhoff igjen som Norges eneste reelle medaljekandidat. Nå er situasjonen helt annerledes etter at både Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold har tatt individuelle medaljer.

– Det er veldig deilig at vi har et lag hvor tre stykker kan vinne. Det har vi nesten aldri hatt (på kvinnesiden) i skiskyting. Det er veldig kult at jeg slipper å ta hele byrden og alltid måtte svare for meg hvis jeg ikke presterer. For skiskyting er opp og ned, sier Eckhoff.

Takker lagkameratene

Ekstra gledelig og motiverende var det at Tandrevold tok VM-sølvet på sprinten. De to klubbvenninnene fra Fossum har opplevd mye sammen, og de fortsetter å lære av hverandre og hjelpe hverandre når det trengs.

– Jeg tror nok jeg har lært Ingrid mye, men hun har lært meg veldig mye også. Hun er uredd, og der har jeg mye å lære. Vi gjør begge en sinnssyk innsats for å bli best, og da kan vi diskutere og være litt nerder sammen, sier Eckhoff til NTB.

Norge har fått en kjempestart på mesterskapet i Sverige med medaljer på samtlige øvelser. Selv har hun gull i mixedstafett i tillegg til søndagens sølv.

– Jeg har vært veldig glad på lagets vegne. Ingrid og Johannes tar medalje, og det er veldig god stemning i leiren. Da er det lettere for alle å prestere. Jeg må bare takke de andre for at de også gjør det bra.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden