Konkurrentene roser Johaug: – Et helt enormt nivå

Natalja Neprjajeva (fra venstre), Therese Johaug og Ebba Andersson ble henholdsvis nummer to, én og tre på søndagens tremil i Holmenkollen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Natalja Neprjajeva (fra venstre), Therese Johaug og Ebba Andersson ble henholdsvis nummer to, én og tre på søndagens tremil i Holmenkollen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Therese Johaug gjorde nok en gang som hun ville i Holmenkollen. Rivalene er fulle av beundring for verdens beste distanseløper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johaug gikk til allerede fra start på tremila i nasjonalanlegget. Allerede på den første av fire runder hadde hun ristet av seg alt og alle av konkurrenter. Til slutt ble det suveren seier, ett minutt og 45 sekunder foran Natalia Neprjajeva på annenplass.

Russeren var den eneste som forsøkte å holde følge da Johaug klinte til, men også hun måtte gi slipp tidlig.

– De første 10 kilometerne forsøkte jeg, men da det startet å bli lange bakker, var det rett og slett ikke mulig. Hun var så rask, sier russeren til NTB, og er klar på at det er mye som skal til for å nærme seg Johaug på distanse.

Les også: Therese Johaug med suveren seier på tremila i Holmenkollen

Imponerer helg etter helg

Den svenske skiyndlingen Charlotte Kalla lå lenge an til tredjeplass, men fikk det tungt mot slutten. Hun er ekstremt imponert over Johaugs totale dominans.

– Denne sesongen har hun hatt et enormt nivå. Hun leverer og imponerer helg etter helg, sier Kalla.

Hun sier de må gjøre «en god jobb i sommer og høst» dersom de skal kunne hente inn konkurrenten neste sesong.

– Det handler vel om å forsøke å trene smart og gjøre bra prioriteringer, sier Kalla.

Les også: Johaug går i Holmenkollen for første gang siden 2016

Ingen hemmeligheter

Ingvild Flugstad Østberg vet bedre enn de fleste hvilket nivå Johaug har. De har trent mye sammen og er gode venninner i tillegg til konkurrenter.

– Det er veldig, veldig imponerende det hun gjør. Jeg tror de fleste skulle hatt ganske store problemer med å følge henne i sporet, enten om det var ti år siden eller 20 år siden, sier Østberg, som ble spurt om lagvenninnen er tidenes beste distanseløper.

Søndag ble Østberg spurtslått av svenske Ebba Andersson, som ble nummer tre på tremila. Selv om distansen opp er stor, mener Østberg det går an å slå Johaug i distanserenn.

– Vi kan på våre gode dager. Det går an, men det er ingen hemmeligheter hvordan: Vi må bare trene, gå bra på ski og være offensive i hodet, sier hun.

Landslagstrener Ole Morten Iversen fikk nok en gang se sin løper utklasse konkurrentene. Han er også blant dem som er mektig imponert.

– Det er enormt det Therese gjorde i dag og for så vidt har gjort hele vinter. Hun er i en egen klasse når det fungerer, er i form og har gode ski. Det hun gjorde i dag var helt enormt, sier Iversen.

Personvernpolicy