Lundby om skummel utstyrsfeil: – Karrieren kunne ha røket

Se video: Her hopper Maren Lundby med utstyrsfeilen hun selv karakteriserer som potensielt karrieretruende.

Maren Lundby slapp med skrekken, men innrømmer at det ufrivillige «stuntet» hun gjorde i Holmenkollen søndag kunne vært karrieretruende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoppdronningen fra Bøverbru måtte nøye seg med en uvanlig beskjeden femteplass i søndagens renn etter å ha hoppet under tunge forhold i begge omganger. Holmenkollsøndagen kunne samtidig endt mye verre.

I første omgang hoppet nemlig den ferske verdensmesteren med åpen frambinding på den høyre skien. Lundby landet til alt hell fjellstøtt på 119 meter, men nølte ikke med å kalle episoden dramatisk.

Potensielt kunne hun mistet skien i lufta og måttet lande på en ski.

– Da hadde jeg ikke landet på beina, for å si det sånn, sa hoppdronningen til NTB.

– Raw Air kunne vært over der og da?

– Ja, og satt på spissen kunne karrieren ha røket. Jeg kunne mistet skien i lufta, og det hadde ikke behøvd å gå så bra, sa Lundby.

Les også: Lundby skuffet og havnet utenfor pallen i Holmenkollen

Eget ansvar

Noen fullgod forklaring på hvorfor hun satte utfor med åpen binding hadde ikke 24-åringen fra Gjøvik umiddelbart etter rennet.

– Jeg vet ikke. Jeg visste ikke om det selv, for hadde jeg gjort det, hadde jeg lukket den igjen. Jeg setter den alltid på, men det jeg tror har skjedd, er at den spratt opp da jeg gikk ut på bommen, forklarte hun.

– Når oppdaget du at den var åpen?

– Da jeg skulle ta ut bakbindingen her nede (på sletta), dro jeg hele skoen ut av bindingen. Da tenkte jeg «hva er dette for noe», smilte Lundby, som aldri tidligere har hoppet med åpen frambinding.

24-åringen var tydelig på at det er hennes eget ansvar å påse at utstyret er i orden og på før hun setter utfor. Foran finaleomgangen i Holmenkollen søndag ble den aktuelle bindingen strammet, slik at ikke den skumle episoden skulle gjenta seg.

Les også: Lundby: – Fælt å vente på sistehoppet

Gir fra seg favorittstempelet

Gleden over at utstyrsfeilen ikke fikk konsekvenser overskygget til dels det at Lundby ikke lyktes hundre prosent i bakken søndag.

Bøverbru-jenta var blant dem som hoppet under tunge forhold.

– Det var mye vind, og man måtte ha litt tur i dag. Det hadde jeg i hvert fall ikke i det siste hoppet, oppsummerte 24-åringen selv.

– Blir du irritert og innbitt etter en sånn dag?

– Hadde jeg følt at jeg gjorde store feil, ville jeg blitt irritert. Nå var det andre ting, og da er det lettere å leve med, fastslo Lundby.

Den østerrikske veteranen Daniela Iraschko-Stolz vant Kollen-rennet og overtok sammenlagtledelsen i Raw Air etter to hopp. Samtidig skiller det kun ett fattig tidel ned til Lundby.

På spørsmål fra NTB om Iraschko-Stolz nå må overta favorittstempelet i turneringen, svarte Lundby med et lurt smil:

– Ja, jeg kan godt flytte det over på henne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden