Lundby skuffet og havnet utenfor pallen i Holmenkollen

Maren Lundby skuffet i søndagens renn i Holmenkollen.
Maren Lundby skuffet i søndagens renn i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenscupleder Maren Lundby måtte ta til takke med en skuffende 5.-plass i storbakkerennet i Holmenkollen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lundby har vunnet hele ni verdenscuprenn denne sesongen, men fikk det ikke til å klaffe i søndagens renn. 24-åringen lå på 5.-plass etter første omgang og avsluttet på samme plassering.

Lundby har vært utenfor pallen i bare tre av 19 verdenscuprenn denne sesongen.

Opplendingens førstehopp var på 119 meter og ga en luke på 5,7 poeng opp til ledende Daniela Iraschko-Stolz fra Østerrike. Deretter sørget et finalehopp på 109 meter for at pallplass ikke var mulig for verdenscuplederen. Lundby endte med 186,5 poeng.

Iraschko-Stolz forsvarte ledelsen fra første omgang og sikret seieren med 209 poeng.

Seieren gjorde at østerrikeren overtok ledelsen i Raw Air-konkurransen, som avsluttes 14. mars. Hun leder 0,1 poeng foran Lundby.

Leder fremdeles

Lundby viste gode takter i prøveomgangen og landet da på 137 meter. Det er en halv meter bak bakkerekorden for kvinner. Den innehar Sara Takanashi. I lørdagens kvalifisering gjorde Lundby et kjempehopp på 133,5 meter. Likevel klarte hun ikke å levere varene da det gjaldt søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross skuffelsen leder Lundby fremdeles verdenscupen foran tyske Katharina Althaus, men ble skjøvet ned fra ledelsen i Raw Air-sammendraget.

Strøm på 9.-plass

Anne Odine Strøm hadde en god dag i Holmenkollen. Finnmarkingen startet godt med et svev på 109 meter. Enda bedre gikk det i finaleomgangen da 20-åringen landet på 113,5 meter. Det resulterte i 9.-plass.

I finaleomgangen klarte Silje Opseth ikke å følge opp førstehoppet på 105,5 meter. Sistehoppet lød på 99,5 meter, men det var riktignok fra en lavere avsats. 19-åringen måtte ta til takke med 17-plass.

Ingebjørg Saglien Bråten fikk det virkelig ikke til å klaffe og landet kun på 65 meter i første omgang. Det holdt ikke til avansement til finalen. 19-åringen endte desidert sist med 0,6 poeng.