Thingnes Bø om Kontiolahti-smellen: – Hadde feiret for hardt

Johannes Thingnes Bø serverer gullkaken sin til de andre i den norske VM-troppen, men ville ikke forsyne seg selv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Johannes Thingnes Bø serverer gullkaken sin til de andre i den norske VM-troppen, men ville ikke forsyne seg selv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sist Johannes Thingnes Bø tok VM-gull i sprint, fulgte total kollaps på jaktstarten dagen etter. Det skal ikke skje igjen i Östersund, mener stryningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han VM-debuterte som 21-åring i finske Kontiolahti i 2015, og den store drømmen var gull på mesterskapets første individuelle distanse; sprinten.

Drømmen ble innfridd med et superløp der broren Tarjei dessuten tok bronse. Verre gikk det for lillebror Bø da han gikk ut på den påfølgende jaktstarten i ledelse.

Unggutten bommet to ganger på første skyting og så seks-sju-løpere passere mens han gikk i strafferunden. Serien ble fulgt opp av to nye bom på samtlige av de tre gjenstående skytingene, og Thingnes Bø endte jaktstarten på 31.-plass.

– Det jeg har tenkt på det siste døgnet er at jeg kan kalle meg verdensmeter. Og det var kanskje det som satte meg litt ut av spill i dag, forklarte han den gangen.

Les også: Thingnes Bø innfridde og tok VM-gullet på sprinten

Gullfeiring kostet mye

Den nå ferske verdensmesteren fra sprinten i Östersund må trekke på smilebåndet når han blir konfrontert med jaktstartsmellen for fire år siden.

Forklaringen bak kollapsen er imidlertid ganske enkel.

– Det var utladning de luxe. Det var en ung kar fra Stryn som nok hadde feiret det VM-gullet litt for hardt, sier Thingnes Bø til NTB.

Søndag legger han igjen ut på en VM-jaktstart i ledelse. En mer voksen Johannes Thingnes Bø skal sørge for at han ikke kopierer kjempemissen fra de finske skoger.

– Det kan jo skje, men altså, det er fire år siden nå. Det skal litt til for at jeg skal bli nummer 31 her, sier han avslappet.

Les også: Bø: – De har fått den perfekte oppladning

Vil gå alene

Nøkkelen til et nytt VM-gull kan ligge i noe Thingnes Bø faktisk er blitt merkbart bedre til den siste sesongen: Å treffe på liggende skyting.

25-åringen mener han ikke har råd til en eneste bom på liggende dersom han skal forsvare ledelsen.

– Liggende skyting skal være fem treff hele tiden. Slik har det ikke vært for meg før, men jeg trenger det i morgen (søndag).

– Jeg har det beste utgangspunktet jeg kunne ha fått. Jeg kommer til å angripe fra start og forsøke å gjøre det bra på liggende skyting og holde meg i tet alene så lenge som mulig, sier han.

Les også: Norge åpnet skiskytter-VM med gull i mixedstafett

Droppet kake

Thingnes Bø tar dessuten grep for ikke å bli utladet til jaktstarten, slik han ble for fire år siden.

Etter lørdagens medaljeseremoni i Östersund sentrum var det stelt i stand med kakefeiring for stryningen, men han nøyde seg med å dele ut godsakene til de andre i troppen.

Selv valgte han å avstå fra feiring, lade batteriene foran jaktstarten, og han forklarte at han hadde fått i seg nok med en pastamiddag etter seieren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært