Windingstad slo Hirscher: – Absurd bare å få handshake av ham

Rasmus Windingstad kjørte sitt livs renn da han tok 2.-plassen lørdag. Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix
Rasmus Windingstad kjørte sitt livs renn da han tok 2.-plassen lørdag. Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med 2.-plassen i Kranjska Gora slo Rasmus Windingstad det han mener er tidenes alpinist, Marcel Hirscher. – Det er ikke til å tro, sa han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringen satte karrierebeste med 7.-plass i Bulgaria for to uker siden. Lørdag fulgte han opp med et byks på fem hakk i Slovenia. Der ble han kun slått av barndomskompisen Henrik Kristoffersen.

Det betydde også at det var første «virkelige» gang Bærum-alpinisten havnet over den østerrikske superstjerna Marcel Hirscher i verdenscupen.

– Det er ikke så mange som har fått oppleve det de siste årene. Å få være en av dem bare én gang er helt sykt. Så håper jeg selvfølgelig å være med å kjempe om flere pallplasser og seirer fremover, men det er vanskelig å sette ord på hvor absurd det egentlig føles at Hirscher går i mål med røde tall. Alle som følger med på alpint vet hvor vanskelig det er. Hvor enormt det føles, klarer jeg ikke å forklare, men det er helt vilt, sa Windingstad til NTB lørdag.

Han har riktignok stått over Hirscher på resultatlista én gang tidligere. Det var i parallellslalåm i 2015, der Hirscher kjørte ut i samme runde som Windingstad ble slått ut. Parallellslalåm er neppe like gjevt for alpinistene.

Absurd håndtrykk

Etter å ha kjørt en knallgod annen omgang lørdag, satt Windingstad i lederstolen og fikk se løper etter løper havne bak ham.

– Jeg fikk han ene fysioen til å filme meg da Hirscher sto på start, bare fordi jeg synes det var så fett at Hirscher skulle matche med meg i dag. Så tenkte jeg «ja ja, han er vel to sekunder foran på første mellomtid og skal virkelig vise hvor skapet står». Og så taper og taper han, og jeg vet ikke helt hva man sier til det? Han er i mine øyne tidenes alpinist, og da er det helt absurd bare det å få en handshake av ham når han kommer i mål, sa Windingstad.

– Det er ikke til å tro, rett og slett.

Han hadde ikke sett en pallplass komme allerede nå.

– Nei, dette så jeg ikke komme. Jeg trodde 7.-plassen i Bansko var det jeg hadde inne i år, men så får jeg en dag som i dag … Det blir nesten for dumt. For dette er helt vilt.

Ønsket trippelt norsk

Heller ikke lørdagens vinner, Henrik Kristoffersen, var sikker på at han kom til å se Windingstad ta steget opp på pallen allerede i vinter.

– Ja, nei, men det er jo hard jobbing over tid. Jeg så 2. omgang fra toppen, og det så veldig bra ut. Jeg hadde kanskje trodd at han skulle bli fire-fem, men han kjørte veldig, veldig bra. 100 prosent fortjent, og det er jo veldig kult, sa han til NTB.

Det kunne blitt en ytterligere helnorsk jubeldag, ettersom Leif Kristian Nestvold-Haugen lå veldig godt an med 3.-plass etter første omgang. Han kjørte derimot ut i finaleomgangen da det gjensto noen få porter igjen. Hadde han ikke gjort det, kunne det ha endt med tre norske på pallen.

– Ja, det hadde det blitt. Den eneste måten denne dagen kunne blitt bedre på, var om det skjedde, sa Windingstad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært