Ayoze snudde fra 0-2 til 3-2 for Newcastle

Newcastles Ayoze (til høyre) feirer scoring mot Everton lørdag. Foto: Owen Humphreys / PA via AP / NTB scanpix. Foto: Owen Humphreys / AP

Newcastle lå under med to mål med 25 minutter igjen på klokka mot Everton lørdag. Så våknet Ayoze og sikret 3-2 og tre viktige poeng for de hvite og svarte.

Kampen mellom Newcastle og Everton utviklet seg raskt til å bli et ellevilt oppgjør. Dominic Calvert-Lewin sendte gjestene i føringen etter 18 minutter da han stusset et innlegg i lengste hjørne.

Drøye ti minutter senere mistet Everton-keeper Jordan Pickford ballen da han skulle plukke et enkelt innlegg. Han kastet seg mot Salomón Rondón og felte venezuelaneren. Dommer Lee Mason pekte på straffemerket, men utrolig nok slapp Pickford fra det uten kort. Evertons sisteskanse kunne blitt sendt i dusjen, men i stedet reddet han den påfølgende straffen fra Matt Ritchie.

Snuoperasjon

Vondt ble til verre for Newcastle like etterpå da 21 år gamle Richarlison enkelt scoret sitt 11. seriemål på en retur fra keeper Martin Dúbravka.

Det skulle imidlertid ikke stanse vertene, for 25 minutter før slutt tente Rondón et lite håp da han på akrobatisk vis reduserte til 1-2 etter pasning fra Ayoze. Ni minutter før full tid scoret Ayoze selv på en retur fra Pickford. Tre minutter senere fullførte samme mann snuoperasjonen etter en pasning fra Rondón på femmeteren.

3-2 og tre poeng var viktig for et Newcastle-lag som nå har seks poengs klaring til nedrykksplassen.

Nordtveit-assist

I Leicester sørget innleide Youri Tielemans for 1-0 halvveis i første omgang mot Håvard Nordtveits Fulham. Så slo nordmannen en lang pasning fra sin midtstopperposisjon. Ute til høyre mottok Floyd Ayité ballen og førte den med seg inn i sekstenmeteren. Via en Leicester-forsvarer satte han inn utligningen.

Så våknet James Vardy. Tolv minutter før slutt sto Nordtveit for en slem pasning midt på banen da Leicester kontret inn 2-1 ved Vardy. Åtte minutter senere sikret samme mann tre poeng for Leicester.

Cardiff slo West Ham 2-0 hjemme etter scoringer av Junior Hoilett og Victor Camarasa. Samtidig vant Bournemouth og Joshua King 2-0 borte mot Huddersfield. Nordmannen leverte en godkjent kamp, men bommet da han hadde muligheten til å sette inn 3-0 like før slutt.

Callum Wilson og Ryan Fraser scoret og assisterte én gang hver for Bournemouth.