Kristoffersen og Windingstad ordnet norsk dobbeltseier i storslalåm

<p>Henrik Kristoffersen kjørte ned til nok en seier i storslalåm lørdag. Foto: Reuters / NTB scanpix.</p>
Henrik Kristoffersen kjørte ned til nok en seier i storslalåm lørdag. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Henrik Kristoffersen har virkelig løst koden i storslalåm. Lørdag vant han foran barndomskameraten Rasmus Windingstad i slovenske Kranjska Gora.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en ledelse på 27/100 sekund fra første omgang rotet ikke Kristoffersen bort seierssjansen. Han slo Windingstad med 24 hundredeler.

Den norske dobbeltseieren kom som et lite sjokk. Windingstad hadde en 7.-plass som karrierebeste i verdenscupen før lørdagens renn. Kristoffersen var ikke klar over at kameraten fortsatt var i føringen da han skulle i aksjon som sistemann.

– Nei, det visste jeg ikke. Jeg så løpet til Rasmus fra startområdet, og det var et veldig bra løp, men jeg visste ikke om det ville holde til pallen. Herregud, det gikk bra i dag, sa Kristoffersen i seiersintervjuet med FIS.

Windingstad var nummer sju etter første omgang. Hadde det ikke vært for at Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut noen porter før mål, kunne det til og med ha blitt en spektakulær trippelseier for Norge. Marco Odermatt fra Sveits tok den siste pallplassen.

Det er tredje gang på rad at Kristoffersen vinner i storslalåm. Nylig vant han VM-gull i disiplinen, mens det deretter ble en etterlengtet verdenscuptriumf i bulgarske Bansko.

Påskevær

Det er i slalåm man er blitt vant med å se Kristoffersen som en vinner, men etter mye nesten år etter år har han nå også brutt en barriere i storslalåm. Før VM-gullet i Åre hadde han ikke vunnet et internasjonalt renn som ikke var slalåm siden 2015.

– Dette skjer etter mange års arbeid, og nå får vi lønn for strevet, sa Kristoffersen om sin knallsterke form i storslalåm.

Lørdagens seier var Rælingen-guttens 18. i verdenscupen, og 15 av dem har kommet i slalåm.

Det var perfekte forhold for Kristoffersen i den slovenske traseen. Han trives når det er påskevær, og i første omgang taklet han varm og saltet snø best av alle. Han skaffet seg 27/100 sekunds luke til franske Alexis Pinturault.

I finalen holdt han unna for sensasjonen Windingstad, som hadde omgangens tredje raskeste tid. Til sammenligning hadde Kristoffersen bare 11. beste tid, men det var nok til å ta hjem nok en seier.

– Jeg og Rasmus har vært venner siden vi var seks år gamle. Vi har gått på skigymnaset sammen, kjørt europacup sammen og nå verdenscup sammen. Det er veldig kult, sa Kristoffersen.

Hirscher skuffet

Marcel Hirscher kunne ha sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen lørdag. Østerrikes superstjerne hadde ikke dagen og endte uvanlig nok helt nede på 6.-plass. Han ble slått med 0,92 sekund.

Det var mange norske på sene startnummer i første omgang. Fabien Wilkens Solheim ble nummer 47 og greide ikke å ta seg videre. Trioen Timon Haugan, Bjørnar Neteland og Lucas Bråthen kjørte ut.

Tåke gjorde at rennet ble utsatt i to timer. Søndag står slalåm på verdenscupprogrammet i den slovenske skimetropolen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært