Bø: – De har fått den perfekte oppladning

Brødrene Tarjei (til høyre) og Johannes Thingnes Bø kan fort gjøre opp om VM-gullet på sprinten lørdag.
Brødrene Tarjei (til høyre) og Johannes Thingnes Bø kan fort gjøre opp om VM-gullet på sprinten lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tarjei Bø er ikke i tvil om hva som er den beste oppladningen til skiskytter-VMs individuelle konkurranser. Selv må han stole på at formen er på topp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rutinerte stryningen fikk ikke gå mixedstafetten som åpnet VM, der broren Johannes Thingnes Bø og broren Vetle Sjåstad Christiansen bidro til norsk gull.

Dermed har de to fått en ideell oppkjøring til lørdagens sprint og søndagens jaktstart, ifølge storebror Bø.

– Jeg skulle gjerne ha gått mixed. Det har alltid vært en bra start på mesterskapene, både for å vekke kroppen litt, men også det at vi ofte har gjort det bra.

– Folk snakker om hvordan man trener, sover, spiser og lader opp, men jeg skal love deg at den beste oppladningen du kan gjøre er å ta gull. Da senker roen seg, og du har allerede fått bekreftet at du er god, sier Bø til NTB.

Les også: Norge åpnet skiskytter-VM med gull i mixedstafett

Medaljekandidat

Sist han gikk mixedstafetten i mesterskap (bronse i 2015-VM) fulgte han opp med tre individuelle bronsemedaljer og sølv på stafetten. Siden har Bø vært med på å ta tre stafettmedaljer, men det er ikke blitt flere individuelle medaljer.

Likevel holdes han som en av favorittene foran VM-sprinten i Östersund. En vurdering han også kan støtte opp om selv:

– Løypene her er ganske tøffe, og nå er det kommet en del snø som gjør forholdene enda tyngre. Og da er det jo gjerne vi litt eldre sliterne som har fått ladet opp i fred og ro, som meg og (Martin) Fourcade), som kan profittere på det. Og så har du Johannes som er den klart største favoritten, i tillegg til to-tre-fire andre som håper å nærme seg ham i sporet.

Les også: Dürr dopet seg til det siste, med blodposer merket «Lucky Luke»

– Avgjøres på standplass

Nøkkelen til et sprintgull blir rett og slett å slå lillebroren som har vært verdens suverent beste skiskytter denne sesongen. Da gjelder det å få ned alle blinkene på standplass.

– Jeg tror jeg må skyte én treff mer enn ham. Jeg føler meg veldig godt forberedt og er i veldig god form. Jeg tror jeg skal gå fort på ski, så da er det jo skytingen som gjenstår, både for meg og Johannes. Det er der det blir avgjort, sier Bø og poengterer:

– Sesongen hittil har vist at jeg må skyte bedre enn ham for å slå ham. Det tror jeg gjelder nå også.

Foruten Bø, Thingnes Bø og Christiansen skal Erlend Bjøntegaard gå lørdagens VM-sprint for Norge. Samtlige fire har vært på seierspallen i sprint i verdenscupen denne sesongen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært