Ingrid Landmark Tandrevold overrasket med VM-sølv på skiskyttersprinten

Ingrid Landmark Tandrevold i aksjon på sprint kvinner i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige.
Ingrid Landmark Tandrevold i aksjon på sprint kvinner i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingrid Landmark Tandrevold gikk fredag inn til et uventet sølv i VM-debuten på skiskyttersprinten i Östersund. Anastasia Kuzmina fra Slovakia tok gullet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland skjøt seg bort fra medaljekampen, skjøt Tandrevold feilfritt. Med brukbart tempo i sporet gikk 22-åringen for medalje ut fra standplass.

Tandrevold, med startnummer 31, gikk inn til ledelse i mål etter 7,5 kilometer på tiden 22.27,2, men bak kom flere kanoner – blant annet tyske Laura Dahlmeier og slovakiske Anastasia Kuzmina.

Det endte med VM-sølv, for Tandrevold, som hadde 14.-plass som sesongens beste sprintplassering før mesterskapet.

– Jeg er veldig fornøyd, men jeg tør ikke håpe på pallen før alle er i mål, sa en nervøs Tandrevold til NRK før det samtlige utøvere var i mål.

Hun fortalte om stive bein siste del av distansen.

– De har aldri vært så stive, sa den ferske sølvmedaljevinneren.

– Jeg hadde veldig lave skuldre til sprinten og prøvde å få et best mulig utgangspunkt før jaktstarten. Også blir det VM-medalje, smilte 22-åringen lurt.

Skuffet Røiseland

Kuzmina, som bommet én gang på liggende og skjøt fullt hus på stående, gikk i mål 9,7 sekunder foran Tandrevold og sikret VM-gullet. Dahlmeier gikk i mål 2,9 sekunder bak Tandrevold, og dermed ble det tysk bronse.

Marte Olsbu Røiseland, som var regnet som en av favorittene til å vinne sprinten, skjøt seg bort på begge skytingene. Med to bom på både liggende og stående kom hun i mål 1.11,1 minutter bak Kuzmina.

– Jeg gjennomfører den dårligste sprinten her i VM. Men er veldig gøy at laget virkelig trår til, og at Ingrid tar en medalje når jeg selv skuffer. Det er denne distansen jeg hadde absolutt størst medaljesjanser på. Det er kjedelig å mislykkes i dag, sa en skuffet Røiseland til NRK.

Fornøyd Eckhoff

Heller ikke Tiril Eckhoff var bestevenn med børsa. Det ble en bom på hver av skytingene for 28-åringen. Til slutt endte hun 32,6 sekunder bak vinneren, men Eckhoff var ikke veldig misfornøyd.

– Jeg er egentlig ganske fornøyd. Jeg var litt defensiv på liggende, men stående tar jeg med meg, det var skikkelig bra, sa Eckhoff til NRK og mener hun ikke har så alt for ille utgangspunkt før jaktstarten.

Dette er skiskytteren Ingrid Landmark Tandrevold:

* Alder: 23 år (født 23. september 1996)

* Klubb: Fossum

* Meritter:

* VM: 1 sølv (sprint 2019)

* Verdenscupen: 2.-plass som best på fellesstarten i Ruhpolding.

* Aktuell: Overrasket stort med å ta sølvet på sprinten i VM-debuten fredag.

Personvernpolicy