Pochettino sjokkert over utestengelse

Tottenham-manager Mauricio Pochettino er utestengt i to kamper for dommerhets. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix
Tottenham-manager Mauricio Pochettino er utestengt i to kamper for dommerhets. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham-manager Mauricio Pochettino sier han er sjokkert over karantenen på to kamper av Englands fotballforbund (FA) for å ha skjelt ut en dommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var etter kampen mot Burnley 23. februar at Pochettino gikk kraftig ut mot kampens dommer Mike Dean både fra sidelinjen og i spillertunnelen. Han er også bøtelagt med rundt 110.000 kroner.

– Jeg er litt sjokkert fordi jeg mener det er urettferdig. Men hva kan jeg gjøre? Bortsett fra å akseptere det, sa argentineren på pressekonferansen før lørdagens bortekamp mot Southampton.

– Jeg vet ikke hvorfor jeg ble utestengt, jeg har fortsatt ikke mottatt brevet, sa Pochettino.

Skuffet

På spørsmål om han vil anke straffen gjentar Pochettino at han ikke har lest FAs begrunnelse og at han derfor ikke kan svare på spørsmålet.

– Det var selvsagt ikke den lureste måten å snakke til dommeren, men jeg hadde aldri ventet denne reaksjonen.

– Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan de kom fram til sin avgjørelse. Dette er min sjuende sesong i England, og jeg har oppført meg fra dag én. Dette er kanskje den eneste gangen jeg ikke har oppført meg riktig. Jeg blir litt trist og skuffet over avgjørelsen. Det er helt utrolig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Videre i mesterligaen

Noe som derimot gleder Tottenham-treneren er avansementet til mesterligaens kvartfinale. Tirsdag vant London-laget 1–0 borte mot Borussia Dortmund og 4–0 sammenlagt. Onsdag slo Manchester United følge etter å ha slått PSG 3–1 i Paris. Også det gleder Pochettino.

– Det er fantastisk. Begge klubbene i kvartfinalen er massivt for engelsk fotball, og jeg håper Manchester City og Liverpool også klarer det.

– Jeg er en person som kun ønsker det beste for engelsk fotball, og det ville vært fantastisk dersom fire lag tok seg til kvartfinalen.