Mesterligaplassen kan ryke for 4.-plassen i Premier League

Det er ikke sikkert 4.-plassen i Premier League får spille mesterliga neste sesong. Det kan skje dersom de engelske lagene vinner både europaligaen og mesterligaen. Foto: AP Photo / François Mori / NTB scanpix.
Det er ikke sikkert 4.-plassen i Premier League får spille mesterliga neste sesong. Det kan skje dersom de engelske lagene vinner både europaligaen og mesterligaen. Foto: AP Photo / François Mori / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Engelsk Europa-suksess kan sette en stopper for at laget som blir nummer fire i Premier League får spille mesterliga neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets Premier League-tittel går enten til Manchester City eller Liverpool. Den saken ser ut til å være klar, selv åtte runder før slutt. Normalt skal alle topp-fire lagene spille mesterliga neste sesong, men det trenger nødvendigvis ikke bli sånn denne sesongen.

Per dags dato kjemper Tottenham, Manchester United, Chelsea og Arsenal om de to siste topp-fire plassene. Men etter at Tottenham og Manchester United tok seg videre til mesterligaens kvartfinale, samtidig som Arsenal og Chelsea fortsatt henger med i europaligaen melder det seg et scenario som utelukker mesterligaspill for fjerdeplassen, skriver Sky Sports.

Vinneren av mesterligaen er direkte kvalifisert til neste turnering, uansett hvilken plass de endre på i serien. Den store gulroten for europaligaen er en plass i mesterligaen.

Skulle disse lagene for eksempel bli Manchester United og Arsenal, samtidig som de havner utenfor topp fire, er det kun tre ledige plasser fra serien som får innpass i Europas gjeveste turnering.

Uansett om man finner scenarioet sannsynlig eller ikke, en nasjon kan maksimalt ha fem lag med i mesterligaen, og de resterende plassene vil i så fall gå til nummer en til tre i serien.

Så skulle Ole Gunnar Solskjær ende utenfor topp fire i serien, men vinne mesterligaen – samtidig som Arsenal eller Chelsea også havner utenfor topp fire, men vinner europaligaen må fjerdeplassen bite i det sure eplet.

Arsenals sjanse til å vinne europaligaen ble mindre etter 1-3-tapet borte for Rennes torsdag. Chelsea vant 3-0 i sin første kamp i åttedelsfinalen og tok et langt steg mot kvartfinale.

Tottenham husker med gru tilbake til 2012 da de endte på fjerdeplass, men likevel måtte spille i europaligaen etter at Chelsea, som ble nummer seks, vant mesterligaen.

For uansett hvem som vinner Premier League, mesterligaen, europaligaen, FA Cupen eller ligacupen – England har kun sju plasser til å representere i europeiske turneringer, og det er maksimalt fem ledige plasser i mesterligaen.

Personvernpolicy