Storhamar tok siste stikk og slo Stjernen i svært lang kvartfinale

Vålerenga-spillerne kunne juble for 5-1-seier hjemme mot Manglerud Star. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Vålerenga-spillerne kunne juble for 5-1-seier hjemme mot Manglerud Star. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Først i sjette periode ble den første kvartfinalekampen mellom Storhamar og Stjernen avgjort. Victor Svensson satte inn det avgjørende 2-1-målet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpningen av NM-sluttspillet i ishockey ble av det langdryge slaget. Først i det 107. spilleminuttet kunne regjerende norgesmester Storhamar innkassere seieren. Men det var ikke gitt at den ekstra, ekstra lange kampen skulle ende med hjemmeseier.

Det var gjestene fra Fredrikstad som fikk nettkjenning først og dermed overraskende tok ledelsen. Den kom ved Jens Tønjum da Stjernen var i overtall, da det gjensto et par minutter av andre periode.

Sju minutter ut i tredje periode var Storhamar i overtall, og Patrick Thoresen sørget for utligning. Stillingen 1-1 sto seg til slutten av normal spilletid – og veldig mye lenger. Hele tre ekstra perioder – nokså nøyaktig 60 spilleminutter eller en hel hockeykamp etter Thoresens scoring – måtte til før noen fikk hull på byllen, og det ble altså Storhamar som gikk seirende ut av duellen.

Oppskriftsmessig

Vålerenga snublet ikke hjemme mot Manglerud Star da NM-sluttspillet i ishockey startet torsdag. Den nybakte seriemesteren vant Oslo-derbyet 5-1.

Det tok riktignok tid før scoringene kom i Furuset Forum, men kort tid etter den første pauseparten sørget Tobias Lindström for 2-0 med to kjappe fulltreffere. Under to minutter skilte målene.

Så gikk igjen en hel periode før det ble mer å juble for. Etter 40.19 la Martin Ylven på til 3-0, mens Thomas Olsen satte inn kveldens fjerde. Manglerud Star fikk en redusering ved Kevin Berg i sluttminuttene, men måtte tåle nok en baklengs før sluttsignalet lød. Det sørget Martin Røymark for.

Vålerenga vant eliteserien med 108 poeng mot Storhamars 104. Det var klubbens 30. seriemesterskap, men samtidig dens første på fem år. Nå håper Oslo-klubben også å ta hjem kongepokalen, populært kalt «bøtta» blant ishockeyfolket.

Kvartfinaleserien mellom de to byrivalene fortsetter lørdag. Laget som vinner fire av sju kamper, går videre til semifinalen.

Oilers-smell

NM-sluttspillet startet derimot ikke slik Stavanger Oilers hadde håpet på. Serietreeren snudde 1-3 til 4-3 hjemme mot Sparta, men kom til kort etter at Peter Quenneville ga gjestene fra Sarpsborg 4-4 og tvang fram forlengning. Der tapte vertene 4-5.

Tommy Kristiansen, Håkon Stormli og Dylan Zink sendte Sparta opp i 3-1 etter litt over et kvarters spill. Underveis hadde Stephan Vigier utlignet til 1-1. Samme mann reduserte til 2-3 tidlig i andre periode, mens Luc Snuggerud fikset 3-3 få minutter etterpå.

Stillingen sto seg helt til David Morley la på til 4-3 etter 51.37, men dessverre for Oilers-publikummet holdt det ikke til seier og en god start på sluttspillet. I sudden death ble Kristiansen matchvinner.

Frisk-seier

Med 3-2 fikk Frisk Asker med seg en sterk seier i bortemøtet med Lillehammer. Hampus Gustafsson avgjorde med en scoring 30 sekunder ut i forlengningen. Tidligere i kampen snudde vertene 0-1 til 2-1 etter scoringer fra Joey Benik og Austin Cangelosi, men Mikkel Christiansen scoret 2-2-målet da andre periode var under ett minutt gammel.

Endre Medby sto bak oppgjørets første scoring etter 22.06 minutter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden