Britiske aviser hyller Solskjærs United

Se video: Gary Neville hadde tre spørsmål til sin tidligere medspiller etter Solskjær og United sjokkerende seier mot PSG.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportssidene til engelske aviser er torsdag fylt opp med lovord og hyllest til Manchester United og Ole Gunnar Solskjær etter onsdagens bragd i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United lå under 0–2 fra første kamp på Old Trafford og hadde et vanskelig utgangspunkt før returoppgjøret på Parc des Princes. En omdiskutert VAR-straffe på overtid sørget både for United-avansement, og at det gikk en kule varmt på diverse Twitter-kontoer og hos de fleste sportsjournalister.

Mirror Sport har overskriften «Marc de Triomphe» på sin forside, mens Isport med fete typer skriver «Gi Ole jobben nå». Metro Sport har «It`s Ole Time» på front, mens lokalavisen Manchester Evening News er klar på at ingen av de store klubbene i turneringen vil møte United nå.

Se video: Solskjærs United gjennomførte et «mirakel» i Paris

Les også: Lukaku om Solskjærs fremtid: – Det er ingen tvil

– Vil sende frysninger

«Øyeblikket Manchester United ga Europas største klubber noe å bekymre seg for», skriver Manchester Evening News om Marcus Rashfords straffescoring som sendte engelskmennene videre til kvartfinalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen skriver at PSG var en av de store favorittene til å vinne turneringen, til tross for deres manglene evne til å prestere når det gjelder som mest i mesterligaen.

«Å slå dem (PSG) på denne måten, på bortebane, vil sende frysninger nedover ryggen til klubber som Barcelona, Juventus og Bayern München», skriver avisen.

– Hvor vil du ha statuen din?

De fleste, om ikke alle sportsjournalister, virker samstemte i at Ole Gunnar Solskjær bør tilbys manager-stillingen i United på permanent basis så fort som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor lang kontrakt vil du ha? Hva skal du ha i lønn? Og hvor vil du statuen din skal stå? Det var spørsmålene Solskjærs tidligere lagkamerat Gary Neville spurte om da han intervjuet Solskjær for bein Sports etter kampen.

Solskjær lot seg ikke rive med, og svarte like rolig som alltid:

– Det var en fantastisk kveld, men jeg skal bare gjøre mitt beste fram til sommeren, så får vi se hva klubben bestemmer seg for, svarte nordmøringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kommer til å nyte jobben så lenge jeg har den. Om det er i to måneder eller tre måneder så skal jeg nyte det, sa Solskjær til Sky Sports der han la til at Manchester United kan gå hele veien i turneringen.

Bør tilbys jobben

Solskjær er ikke fremmed for sene avgjørelser i mesterligaen. Nordmøringen satte som kjent inn målet som førte til at Manchester United vant turneringen i 1999. Den gang kom målet tre minutter på overtid mot Bayern München.

Etter at Solskjær tok over ansvaret på Old Trafford har Manchester United spilt 17 kamper. Det har endt med 14 seirer, to uavgjort og ett tap. Det spørs om ikke United-styret har begynt å kladde på et utkast til en fast arbeidskontrakt for 46-åringen.

Så godt som samtlige aviser på den britiske balløya er i alle fall klar på at nordmannen bør tilbys jobben så snart som mulig.