Arsenal og Chelsea favoritter til å ta seg videre i Europaligaen

Arsenal-trener Unai Emery dirigerer laget i Frankrike torsdag. Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB scanpix.
Arsenal-trener Unai Emery dirigerer laget i Frankrike torsdag. Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal og Chelsea fortsetter jakten på det som er siste mulighet til å vinne et trofé denne sesongen. London-klubbene møter henholdsvis Rennes og Dynamo Kiev.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Arsenal og Chelsea er for lengst hektet av i kampen om seriegull. Chelsea tapte ligacupfinalen mot Manchester City, mens begge er slått ut av Manchester United av FA Cupen.

Dermed er det kun Europaligaen som gjenstår av mulighetene til å skaffe seg ett trofé denne sesongen. Begge lagene må sies å være favoritter i sine kamper i 16.-delsfinalen i europaligaen.

For Arsenal starter 16.-delsfinalen borte mot Rennes. Den franske klubben ligger på 10.-plass i den franske ligaen og skal slite med å kare seg til en plass i Europa neste sesong. De skiller sju poeng opp til fjerdeplassen. Arsenal på sin side kjemper om en topp fire-plass i Premier League og ligger på femteplass i den hjemlige serien.

– De (Rennes) spilte veldig godt mot Real Betis over to kamper forrige runde, og de fortjener å være her. De er godt organisert i begge ender, har gode spillere, og vi vet at det er en viktig kamp også for dem, sier Arsenal-trener Unai Emery.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slo tilbake

Forrige bortekamp i Europaligaen endte med tap (0–1) mot BATE Borisov, men «The Gunners» ordnet avansement med 3–0 hjemme i returoppgjøret. Unai Emery må klare seg uten Alexandre Lacazette, som må stå over begge kampene etter det røde kortet han fikk i det første møtet med BATE.

I London har tidligere Arsenal-spiller, nå Chelsea-spiller, Olivier Giroud muligheten til å fortsette den gode formen etter å ha scoret i de fem siste kampene i turneringen. Ukrainske Dynamo Kiev er første hinder på veien til en ny finale for 2013-vinnerne av europaligaen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea er ubeseiret i åtte kamper i turneringen denne sesongen, sju av dem har endt med seier.

– Europaligaen er en viktig turnering, det er den nest beste i Europa og det er et viktig trofé med en plass i mesterligaen som belønning. Det er et viktig mål for oss, sier Chelsea-manager Maurizio Sarri.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nok av tid til å kritisere

Ingen av storlagene som er igjen i turneringen trakk hverandre denne runden, men 16.-delsfinalen byr likevel på en del interessante kamper.

Runden byr blant annet på to spansk-russiske oppgjør, Zenit St. Petersburg – Villareal og Valencia – Krasnodar.

Det tredje spanske innslaget denne runden er europaliga-ekspert Sevilla, som vant turneringen tre år på rad fra 2013 til 2016 – samtlige ganger med nåværende Arsenal som manager. Sevilla møter Slavia Praha.

Sevilla, som har mistet mesterligaplassen i serien, ber om supporternes støtte til kampen.

– Vi trenger deres støtte, det vil bli nok av tid til å kritisere oss etter sesongen, sier sportsdirektør i klubben Joaquin Caparros.

Braut Haaland

Napoli, som søndag tapte 1–2 mot Juventus ble trukket mot Erling Braut Haalands Salzburg.

– Nå skal vi konsentrere oss om Europaligaen. Vi tror vi kan gå langt og vi skal gi alt mot Salzburg, sier Napoli-trener Carlo Ancelotti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eintracht Frankfurt tar imot Inter. Tyskerne tok seg videre etter å ha slått ut Sjakhtar Donetsk, men sportsdirektør Bruno Huebner har advart spillerne sine om at Inter er ett hakk opp fra Sjakhtjor.

– De har vunnet 18 Serie A-titler og har seks europeiske trofeer, så det sier litt om deres erfaring og gjør dem til favoritter.

– Vårt mål er å sette oss selv i en god posisjon før returoppgjøret. Hvis vi spiller opp mot vårt beste vet vi at vi er i stand til å konkurrere med lag av dette kaliberet, sier Huebner, som er klar over at Inter må klare seg uten Mauro Icardi, som sliter med kneskade.

I det siste oppgjøret møtes Dinamo Zagreb og Benfica.