Nesten «umulig» oppgave for de tyske serielederne mot Tottenham

Tottenham-kaptein Harry Kane scoret på straffe i 1-1-kampen mot Arsenal lørdag. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix
Tottenham-kaptein Harry Kane scoret på straffe i 1-1-kampen mot Arsenal lørdag. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Borussia Dortmund har ofte kommet tilbake etter å ha tapt første kamp i mesterligaen, men har aldri klart å komme tilbake etter å ha ligget under med tre mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed synes Tottenham å ha god kontroll på sitt kvartfinaleavansement i mesterligaen etter 3-0-seieren på Wembley for snart tre uker siden.

Borussia Dortmund var derimot svært nær å ta oppgjøret mot Real Madrid for fem år siden til ekstraomganger etter å ha tapt den første kampen 3-0. Henrikh Mkhitaryan var et stolpetreff unna 3-3.

De tyske serieledernes form i det siste er heller ikke noe å skryte av. Fredag kulminerte det hele med 1-2-tap for Augsburg. Dermed har laget bare vunnet én av sine sju siste kamper.

Tottenham klarte 1-1 mot Arsenal lørdag takket været en strafferedning av Hugo Lloris mot slutten av kampen. Dermed stoppet han lagets tapsrekke på to kamper.

– Vi viste stor karakterstyrke, sa manager Mauricio Pochettino.

– Vi fortjente en seier, men omstendighetene mot slutten av kampen gjorde at det ene poenget ble enda mer viktig. Vi tar med oss mye selvtillit og vi kommer til Dortmund med en god følelse tirsdag, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tottenham-kaptein Harry Kane kom nylig tilbake etter lang tids skade. Det var han som sto for utligningen til 1-1 fra straffemerket. Selv om han er litt ringrusten, vil han alltid være en offensiv trussel mot hvilket som helst lag.

– Det vil bli en tøff bortekamp. Vi har spilt der noen ganger de siste årene og vet at de har et fantastisk hjemmepublikum. Vi leder 3-0 og alle forventer at vi skal gå videre, men vi må fortsatt dra dit og gjøre jobben. Vi må stå på og sørge for at vi tar oss til kvartfinalen, sa Kane.

Dortmund på sin side hatt fått tilbake sin kaptein Marco Reus etter en lårskade uten at han gjorde noen forskjell i det ydmykende tapet fredag. Reus, som totalt har scoret 17 mål denne sesongen har vært savnet under den tunge perioden i vinter.