Norge klar for etterlengtet Algarve Cup-finale

Norges fotballkvinner skal for første gang på 15 år spille finale i Algarve Cup. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix
Norges fotballkvinner skal for første gang på 15 år spille finale i Algarve Cup. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges kvinnelandslag i fotball spiller onsdag finale i Algarve Cup for første gang siden 2004. Med seier over Polen blir en 21 år lang titteltørke brutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finaleplassen var i boks etter at Sveits snudde 0-1 til 3-1 over vertsnasjon Portugal. I forrige uke vant Norge først 2-1 over Danmark, mens Kina ble slått 3-1.

Med seks poeng og 5-2 i målscore hadde Martin Sjögrens lag gode kort på hånden før mandagens kamper, der Norge ikke var i aksjon. Mye måtte gå galt om finalebilletten skulle ryke.

Norges finalemotstander ble klar etter at Polen slo regjerende europamester Nederland 1-0. Med seieren tok østeuropeerne seg opp i seks poeng og 4-0 i målscore. Nederlenderne fikk en spiller utvist i det 39. minutt, og kort tid etter scoret Agnieszka Winczo vinnermålet.

I undertall klarte ikke Nederland å slå tilbake. Dermed endte de sist i gruppe B med 0 poeng. Det var de to beste gruppevinnerne som gikk til finalen.

Algarve Cup ble startet i 1994. Norge vant fire av de fem første utgavene, men forrige turneringsseier kom så langt tilbake som i 1998. Fram til 2004 hadde det norske kvinnelandslaget vært i sju av elleve finaler, men siden har det ikke vært norsk finaledeltakelse. I år ble det endelig gjort slutt på ventetiden.

USA har vunnet turneringen i Portugal flest ganger med sine ti triumfer.