Tøffest å vrake Tønseth og Krüger

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum synes det var tøft å vrake Didrik Tønseth til femmila.
Landslagstrener Eirik Myhr Nossum synes det var tøft å vrake Didrik Tønseth til femmila. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Landslagstrener Eirik Myhr Nossums synes det var tøft å vrake Didrik Tønseth til femmila. En avgjørelse som banet vei for Hans Christer Holunds VM-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det innrømmet suksesstreneren overfor NTB etter hans langrennsløpere hadde tatt samtlige gull i VM i Seefeld.

Det var Holund som etter 15-kilometeren ble valgt istedenfor Tønseth på den avsluttende femmila i fri teknikk.

– Underveis var det nok kanskje den tøffeste avgjørelsen å vrake Didrik. Han som har hatt et så bra år og ikke får gå femmila. Foran VM var den aller vanskeligste avgjørelsen å vrake Krüger til tremila, sa Nossum til NTB.

Norge fikk fire individuelle VM-vinnere i Hans Chr. Holund, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo. Alle tok sine første individuelle VM-gull. Norge vant også lagsprinten og stafetten.

– Som den realisten jeg er hadde jeg ikke troen på dette. For å være helt ærlig trodde jeg vi skulle ta ett gull og stafetten. Seks av seks, og så mange som klarer drømmen sin om en medalje, sier litt om laget, sa Nossum.

– Det er gledelig at vi viser slik bredde. Det gjør det vanskelig for de andre å slå oss. Vi kan jo gjøre noe annet enn å vinne, og det er hvis de andre er bedre enn oss, sa han

– Det er hardt arbeid gjelder. Jeg pleier å si at det er bare å kjøpe en treningsbok og lese fra side en og se hvordan vi trener, sa 34-åringen.

Personvernpolicy