Roe tangerte sin egen norgesrekord i EM

<p>Martin Roe under sjukampen i innendørs-EM. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
Martin Roe under sjukampen i innendørs-EM. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix Foto: Alastair Grant / AP

Martin Roe greide 5951 poeng i sjukampen under innendørs-EM i Glasgow. Summen er en reprise av den norske rekorden han satte for ett år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tangeringen holdt til en 7.-plass i EM-sammendraget. På veien dit satte Roe også personlig rekord på 60 meter hekk, mens han tangerte sin egen bestenotering i stav.

26-åringen har hatt noen spesielle dager under mesterskapet i Glasgow. Lørdag var han i tet i sammendraget etter tre øvelser, men i høyde var han uheldig og smalt hodet i stangen som holdt lista oppe. Blodet rant etter sammenstøtet.

Etter høydeøvelsen falt Roe ned til 6.-plassen. Søndag var det tid for ny giv tross kuttet i hodet og et par sting. På formiddagen gjorde han karrierebeste med 8,36 på 60 meter hekk. Deretter ble det tangering med 4,90 meter i stav.

Roe rev på fem blank, men den milepælen vil han fort kunne innkassere i løpet av året. Etter stavkonkurransen ble Roe jekket ned til 7.-plassen, og den ble han værende på også etter den avsluttende 1000-meteren. Der var han femte raskest med tiden 2.46,17.

Lørdag løp Roe 7,03 på 60 meter, hoppet 7,53 meter i lengde, kastet 15,60 meter i kule og leverte 1,92 meter i høyde.

Jorge Ureña fra Spania vant EM-gullet i sjukamp med totalt 6218 poeng.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden