Bolsjunov: – Bare jeg var interessert i å kjempe for gullet

Aleksandr Bolsjunov måtte ta til takke med sølv på VM-femmila etter en ensom jakt på Hans Christer Holund. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Aleksandr Bolsjunov måtte ta til takke med sølv på VM-femmila etter en ensom jakt på Hans Christer Holund. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

VM-sølvvinner Aleksandr Bolsjunov fikk ingen hjelp i jakten på Hans Christer Holund på femmila i Seefeld. Dermed ble det en tøff dag for russeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bolsjunov bedyret at han ikke var sint på konkurrentene og sine russiske lagkamerater etter løpet, men måtte innrømme at han var skuffet.

– Ingen i feltet ønsket å jobbe hardt, og ingen ønsket å kjempe for gullet. Jeg forsto at det var bare jeg som var interessert i gullet, og jeg er ikke sint, sa han til norsk presse via en tolk.

Holund stakk fra resten av feltet etter 21 kilometer. Bolsjunov ville ha drahjelp fra de andre, men startet jakten selv etter 35 kilometer.

– Jeg måtte bare begynne å jobbe, men jeg var skuffet over at ingen andre ønsket det samme. Jeg sa også ifra til de andre russiske løperne, men ingen av dem støttet meg, sa han.

Avstanden fram til Holund ble litt for lang, og Bolsjunov kom til slutt i mål 27,8 sekunder bak den norske verdensmesteren.