Warholm lekte seg til gull på 400 meter i innendørs-EM, tangerte europarekorden

Karsten Warholm vant gullet på 400 meter i innendørs-EM lørdag. Her er han fra kvalifiseringen dagen før. Foto: Erik Simander / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Karsten Warholm innfridde til gagns favorittstempelet og vant EM-gullet på 400 meter innendørs i Glasgow. Han kunne juble etter å ha klokket inn til 45,05.

Ingen var i nærheten av å kunne tukte sunnmøringen i den skotske hovedstaden. Oscar Husillos fra Spania var nærmest med tiden 45,66.

Warholms tid er tangering av europarekorden. Han hadde 45,56 som bestenotering.

Triumfen kom en halvtime etter at Jakob Ingebrigtsen vant 3000-meteren og sikret Norges første gull i innendørs-EM noensinne.

Warholm er både regjerende verdens- og europamester på 400 meter hekk, men i innendørssammenheng er han i Glasgow som mesterskapsdebutant. Likevel var han storfavoritt til å vinne lørdagens EM-gull på 400 meter flatt. Han var inntil lørdag den eneste europeeren som hadde løpt under 46 sekunder på distansen i år.

Allerede i sesongåpningen slo Warholm til med 45,56. Det gjorde han i hjemlige trakter i Ulsteinvik i slutten av januar.

Finaleplassen innkasserte Warholm enkelt da han løp 45,95 i sitt semifinaleheat fredag kveld. Han var så suveren at han nærmest jogget seg over målstreken.