Lundby: – Fælt å vente på sistehoppet

Seefeld, Østerrike 20190302. Maren Lundby, t.v, Anna Odine Strøm , Robert Johansson og Andreas Stjernen under medaljeseremonien under VM på ski i Seefeld der Norge fikk bronse i mixed lag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Seefeld, Østerrike 20190302. Maren Lundby, t.v, Anna Odine Strøm , Robert Johansson og Andreas Stjernen under medaljeseremonien under VM på ski i Seefeld der Norge fikk bronse i mixed lag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hoppdronningen Maren Lundby var lettet og lykkelig da Andreas Stjernen sikret norsk VM-bronse i den blandede lagkonkurransen i Seefeld lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensmesteren fra Bøverbru ergret seg nemlig kraftig over sitt eget førstehopp, som hun følte var et stykke under vanlig Lundby-standard.

– Det var jeg skuffet over, for det var ikke bra. Men andrehoppet var veldig bra, så jeg føler det veide opp litt, sa Lundby til NTB.

Hun avfeide at dårlige forhold kunne forklare førstehoppet på 99 meter. Det var kort og godt hun selv som ikke leverte varene.

– Jeg er sur på meg selv, smilte Lundby, som var desto mer fornøyd med å få opp 105,5 meter i det andre.

24-åringen vedgikk at førstehoppet ville ergret henne enda mer dersom medaljen hadde gått fløyten, men det slapp hun å tenke på. Norges ankermann Andreas Stjernen gjorde som Lundby og hevet seg mesterlig til finaleomgangen. 91,5 meter ble til 102, og det holdt til norsk bronse.

– Det var fælt å stå og vente på sistehoppet, men vi fikk medaljen i land, og det tror jeg smaker ekstra godt for hele laget, sa Lundby.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Var du sikker på Stjernen skulle klare det?

– Nei, jeg var ikke sikker. Han har passert 30 år og er en erfaren kar, men verken jeg eller han leverte i første omgang, så vi var litt spente. Han fikset det heldigvis veldig greit, så det var godt, smilte hun.

Hoppdronningen reiser hjem fra Seefeld med individuelt gull og to bronsemedaljer fra lagkonkurransene.