Hammer stolte hundre prosent på gull-Riiber

Se videobilder fra NRK: Riiber gikk Norge inn til VM-gull etter nervepirrende kombinertstafett.

Landslagstrener Kristian Hammer ville ikke være med på Østerrikes plan om å kvitte seg med Tyskland før spurten i VM-lagkonkurransen i kombinert lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hammer stolte på at Jarl Magnus Riiber skulle avgjøre i gullkampen i norsk favør selv om Tyskland hang med inn mot oppløpet.

– Østerrike var litt gira på å se om vi fikk kjørt av Tyskland, men Jarl var veldig trygg på at han skulle være den raskeste på dette oppløpet hvis han var uthvilt. Vi valgte å stole på det, og da ble det sånn, sa Hammer til NTB.

Hammer er klar på at Riiber har helt spesielle avslutteregenskaper.

– Han har alltid vært rask når han har vært uthvilt, men i vinter har han først og fremst blitt en mye bedre langrennsløper generelt. Han har mye å spille på nå, og i tillegg har han fått erfaring fra slike situasjoner, og da gjør du ofte mer riktige valg, sa Hammer.

Kombinertløperne reiser fra Seefeld med to gull og to sølv. Bedre har det aldri vært. Det er tidenes beste medaljefangst.

– Jeg er utrolig stolt av guttene. Vi drømte om å reise hjem med et gull, og nå reiser vi hjem med to gull og to sølv, smilte Hammer.

Han var selv med på laget sist det ble norsk VM-gull i en lagkonkurranse. Det var i 2005.

– Det stemmer. Det begynner å bli litt for lenge siden, så det var på tide med et gull igjen, sa Hammer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden