Fest i vente for Østberg: – Flere medaljer føltes som gull

Therese Johaug (i midten), Ingvild Flugstad Østberg (til venstre) og Frida Karlsson jubler etter tremila i VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Therese Johaug (i midten), Ingvild Flugstad Østberg (til venstre) og Frida Karlsson jubler etter tremila i VM. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingvild Flugstad Østberg avsluttet VM med sølv og ny plass på pallen. – Som en drøm og mer enn det, oppsummerer hun Seefeld-dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østberg kjempet Sveriges nye yndling, Frida Karlsson, i kne i kampen om sølvet på lørdagens tremil. De to kom inn godt bak VM-dronningen Therese Johaug.

– Mitt mål og drøm var å ta min første individuelle VM-medalje. Nå sitter jeg her og har tatt fem medaljer her på fem konkurranser, sier Østberg.

– Det har bare vært en drøm, ja faktisk mer enn det også. Det er ikke bare å gå ut og ta fem medaljer. Så jeg er veldig stolt og glad. Flere av disse medaljene har for meg føltes som gull. Det kunne ikke gått noe bedre for min del.

Overrasket

– Jeg har ikke gått så mange gode tremiler i skøyting før. Jeg vet ikke om jeg en gang har vært topp fem tidligere. Det ble et fint punktum å møte Therese rett etter målgang.

Østberg har mye av familien på plass. Kjæresten er hjemme.

– Det skal bli hyggelig å se ham etter en måned (på reise), sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dersom vi går en tur på by'n, så blir vi nok ikke alene. Vi har ikke vært så harde på gassen når det gjelder festingen tidligere. Jeg er ikke best på det, men jeg sa at dersom jeg tok medalje i dag, så skulle jeg ta en real fest. Det lovte jeg.

– Hvem er best til å feste?

– Det er den samme (Johaug) som er best i skiløypa, sier Østberg.