Tottenham og Arsenal delte poengene i ellevilt derby

Arsenals Alexandre Lacazette fortviler etter å ha misbrukt en stor sjanse i bortekampen mot Tottenham lørdag. Kampen endte 1-1. Foto: AP Photo / Tim Ireland / NTB scanpix.
Arsenals Alexandre Lacazette fortviler etter å ha misbrukt en stor sjanse i bortekampen mot Tottenham lørdag. Kampen endte 1-1. Foto: AP Photo / Tim Ireland / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Arsenals storscorer Pierre-Emerick Aubameyang misbrukte et straffespark på overtid da erkerivalene Tottenham og Arsenal spilte 1-1 på Wembley lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var brennhet temperatur på den engelske nasjonalarenaen da Tottenham og Arsenal møttes til Nord-London-derby. To straffer og ett rødt kort var noe av det fansen fikk se da naboklubbene delte poengene.

Etter 89 minutters spill ble Aubameyang felt av Davinson Sánchez, og dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket. Straffen, som var av det billige slaget, ble mesterlig reddet av Tottenham-keeper Hugo Lloris.

– Heldigvis reddet Lloris straffen, og dermed fikk vi med oss ett poeng, som var det minste vi fortjente, sa storstjernen Harry Kane til BBC.

Kane fikk selv muligheten fra straffemerket drøye kvarteret tidligere, en sjanse han tok godt vare på.

Også denne straffen var av det omdiskuterte slaget, men dommer Taylor var sikker i sin sak. Arsenal-spillernes protester var til ingen nytte. Kane satte ballen sikkert i hjørnet, mens keeper Bernd Leno lå og sprellet i det andre hjørnet.

Scoringen var Kanes niende i derbykampene mot Arsenal. Ingen annen Tottenham-spiller har scoret mer mot erkefienden.

Offside

Det var gjestene som tok ledelsen ved Aaron Ramsey etter drøye kvarteret på Wembley. Waliseren ble spilt fri av Alexandre Lacazette, rundet Spurs-keeper Hugo Lloris og sendte kula i nettet og Arsenal-fansen til himmels.

Arsenals ledermål kom bare sekunder etter at Harry Kane misbrukte en stor mulighet på motsatt side av banen.

Etter målet tok ikke gjestene like store sjanser framover. Tottenham tok over spillet, men klarte ikke sette Leno på de store prøvene. Kane stanget riktignok ballen i nettet etter 23 minutters spill, men da hadde assistentdommeren allerede markert for offside.

Minuttet før pause fikk Tottenham en dobbeltsjanse som burde sørget for at det sto 1-1 halvveis, men med en dobbeltredning viste Leno hvorfor han ble hentet til Arsenal før sesongen. Kane sendte en genial stikker til Christian Eriksen, og dansken hamret ballen mot mål fra to meters hold. Returen gikk ut i feltet, der Moussa Sissoko fyrte av gårde en rakett som var på god vei inn i nettmaskene. Men på mirakuløst vis hadde Leno kommet seg på beina og fikk slått ballen over mål.

Forsvarskamp

I annen omgang så det ut som Arsenal hadde forberedt seg på at det skulle bli en forsvarskamp, og gjestene gjorde alt de kunne for å stå imot vertenes etter hvert massive press.

Tottenham hadde flere store muligheter i omgangen, og foruten scoringen var Toby Alderweireld nærmest da han smalt ballen i nettveggen fra skrått hold.

Etter utligningen virket ingen av lagene å være fornøyd med uavgjort, og kampen levde til siste sekund. Fem minutter på overtid fikk bortelagets Lucas Torreira se det røde kortet, men tiden var for knapp til å utnytte overtallet. Sekunder senere blåste Taylor av kampen.

Dermed endte kampen uavgjort, og avstanden mellom lagene er fortsatt fire poeng i Tottenhams favør.

– Vi forsøker å ta tre poeng i hver kamp. I dag kan vi være stolte over innsatsen til samtlige, vi viste alle at vi skaper sjanser og gjør det på vår måte, sa Arsenals hovedtrener Unai Emery til BBC etter kampen.

Dette var for øvrig Tottenhams første poengdeling denne sesongen.

Neste runde tar Arsenal imot Manchester United, mens Tottenham møter Southampton borte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden