Bronse-Karlsson måtte grave dypt

Frida Karlsson jublet sammen med Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg etter tremila. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
Frida Karlsson jublet sammen med Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg etter tremila. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svenske Frida Karlsson tok VM-bronse i karrierens aller første internasjonale tremil. Seefeld-VM har vært et eventyr for stjerneskuddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karlsson og Ingvild Flugstad Østberg gjorde opp sølvmedaljen på de siste kilometerne av lørdagens tremil etter å ha slitt seg løs fra en større gruppe bak suverene Therese Johaug.

– Jeg merket at vi fikk en bra luke bakover og tenkte at nå skal vi gå for medaljene. Jeg så min sjanse og tror det var et vinnende trekk, sa Karlsson om da hun uredd satte fart.

Tremilsopplevelsen setter hun naturlig nok høyt.

– Det var veldig gøy og noe jeg tar med meg mye lærdom fra, smilte 19-åringen, som ikke ble skremt av farten underveis.

– Det gikk litt i etapper. I starten gikk det fort, og da ble jeg sliten, men deretter fikk jeg hentet meg inn litt. På slutten måtte jeg selvsagt grave dypt, sa en av VMs fremste langrennsprofiler.

Nå gleder stjerneskuddet seg til å suge på karamellen.

– Akkurat nå skal jeg bare nyte denne stunden og feire dette med alle sammen, smilte Karlsson, som føler årets sesong har gitt henne visshet om at hun er blant verdens aller beste.

– Jeg føler at jeg kan være med å krige, og det er en viktig milepæl i en karriere, sa hun.