Leicester-manager Rodgers jakter pokaler og europacupspill

Søndag venter første kamp for Brendan Rodgers som Leicester-manager. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Søndag venter første kamp for Brendan Rodgers som Leicester-manager. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brendan Rodgers skuffet familien ved å dra fra Celtic. Nå håper nordiren å sikre Leicester europacupspill og trofeer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag holdt Rodgers sin første pressekonferanse etter at han ble presentert som ny Leicester-manager.

– Jeg tror forventningen er å kjempe om en plass i Europa og prøve å vinne et trofé, sa Rodgers.

Leicester sjokkerte fotballverdenen med et sensasjonelt ligagull i 2016. Ettertiden har vært tøff for blåtrøyene, som nå ligger på 11.-plass i Premier League og er ute av FA-cupen.

– Spillergruppen har et enormt potensial. Vi må forbedre oss, og vi kommer til å forbedre oss, uttaler den nye manageren.

Varsler spillerkjøp

Nordiren erstattet Claude Puel, som forrige søndag måtte forlate klubben på grunn av svake resultater og ingen seirer siden 1. januar. Med Rodgers på tribunen kom blåtrøyene tilbake på vinnersporet med 2-1 over Brighton tirsdag.

– Vi vil prøve å fullføre så høyt på tabellen som mulig denne sesongen, så må vi også forbedre oss i sommer når overgangsvinduet åpner, sier 46-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagens oppgjør borte mot gamleklubben Watford blir Rodgers' første oppgjør som Leicester-manager. Nordiren ledet gultrøyene fra november 2008 til sommeren 2009.

Watford har levert sterke resultater den siste tiden, men gikk på et stygt 0-5-tap borte mot ligaleder Liverpool onsdag.

Skuffet familien

Rodgers forlot rollen som Celtic-manager midt i sesongen for å vende tilbake til Premier League, der han tidligere har trent Liverpool og Swansea. Skiftet falt ikke i god jord hos alle.

– Familien min har vokst opp som Celtic-supportere. Jeg fikk mange nye venner i klubben. Spillerne er en fantastisk gjeng, og støtteapparatet var utrolig. Supporterne var fantastiske både hjemme og borte fra dag én, sier Rodgers.

– Celtic-supporterne vil være skuffet, og jeg forstår det. De kan være bekymret for måten jeg dro på, men med forbedringene vi gjorde, forlot vi klubben i en veldig god posisjon.

Kristoffer Ajer slo gjennom i Glasgow-klubben under Rodgers' ledelse. Tidligere manager Neil Lennon er hentet tilbake til klubben for å lede den ut sesongen.