Shiffrin sikret verdenscuptittelen etter ny avlysning

Det er høyst usikkert om Ragnhild Mowinckel og de andre alpinistene får kjøre i Russland i helgen. Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix
Det er høyst usikkert om Ragnhild Mowinckel og de andre alpinistene får kjøre i Russland i helgen. Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det utsatte utforrennet fra Roza Khutor vil ikke kunne gjennomføres senere i vinter. Dermed har amerikanske Mikaela Shiffrin vunnet verdenscupen sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er tredje sesong på rad at den amerikanske slalåmspesialisten vinner totalcupen. Med sju renn igjen av sesongen leder hun med overlegne 719 poeng på verdenscuptoer Petra Vlhová.

Denne sesongen har Shiffrin også tatt store steg i fartsdisiplinen super-G. Hun vant VM-gull i både super-G og slalåm, samt bronse i storslalåmen i Åre.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser lørdag at det ikke blir mulig å gjennomføre utforrennet som egentlig skulle vært kjørt i russiske Roza Khutor i helgen. I OL-løypa fra 2014 har alle planlagte renn denne uken blitt avlyst eller utsatt på grunn av kraftig snøvær.

Mulig super-G søndag

Lørdag skulle Ragnhild Mowinckel, Kajsa Vickhoff Lie og de andre toppalpinistene i utgangspunktet kjørt super-G klokken 8.30 lørdag norsk tid. Men for fjerde dag på rad ble været en hindring.

– På grunn av det kraftige snøfallet over natten, er dagens super-G utsatt til i morgen (søndag), opplyste FIS.

Tidligere i uken måtte tre strake utfortreninger avlyses på grunn av dårlige vær- og løypeforhold. Det ble besluttet at utforrennet skulle avlyses, og at man i stedet skulle kjøre to super-G-renn.