Kubacki klatret fra 27.-plass til VM-gull i bingorenn

Dawid Kubacki jubler for et sensasjonelt hoppgull i VM. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
Dawid Kubacki jubler for et sensasjonelt hoppgull i VM. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forholdene kom for alvor i fokus i normalbakkerennet i ski-VM i Seefeld. Dawid Kubacki ble verdensmester etter å ha ligget på 27.-plass i første omgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tøffe forholdene gjorde at flere av utøverne feilet i finalen. Kubacki lå 19,2 poeng bak ledende Ryoyu Kobayashi halvveis og var blant de første ut i finaleomgangen.

Polakken leverte et godt hopp på 104,5 meter. Da forholdene ble stadig tyngre, var det ingen som klarte å slå Kubacki, som tok et mirakuløst VM-gull.

– Jeg kaller det en skandale. Rett og slett. Det er ikke sånn vi har lyst til å se hopprenn bli gjennomført. At man kårer en verdensmester på sånne premisser, liker jeg ikke i det hele tatt, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

Kamil Stoch sikret dobbelt polsk, mens hjemmehåpet Stefan Kraft tok bronsen. Kubacki ble båret rundt på gullstol da gullet var i boks.

– Jeg kjenner faktisk jeg blir ordentlig provosert av oppførselen til Kubacki. Jeg synes han kunne hatt litt mer respekt for måten han vant det her på, kommenterte Evensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk skuffelse

Andreas Stjernen og VM-debutant Thomas Aasen Markeng lå på en delt 7.-plass etter første omgangen, men fikk det ikke til å klaffe i andrehoppet.

Markeng ble for offensiv og endte til slutt på en godkjent 20.-plass i VM-debuten. Stjernen måtte ta til takke med 25.-plass.

Robert Johansson leverte Norges beste hopp med 97,5 meter i første omgang, men den høye avsatsen ga lillehamringen en 12.-plass halvveis. Likevel holdt et hopp på 95 meter i finaleomgangen til at 28-åringen ble beste nordmann med en 16.-plass.

Fiaskohopp for Forfang

Johann André Forfang ble sluppet ut i forferdelige forhold, og tromsøværingens hopp bar tydelig preg av det. 23-åringen landet kun på 84,5 meter og var sjanseløs på finaleplass.

Det resulterte i en 45.-plass av 50 startende.

Halvor Egner Granerud ble vraket til normalbakkelaget som følge av skuffende resultater i torsdagens treningsrenn og sist helgs storbakkerenn.