Northug langet ut mot svensk taktikk etter kjempesprekk

TV 2-ekspert Petter Northug var nådeløs da han oppsummerte etappen til Calle Halfvarsson.
TV 2-ekspert Petter Northug var nådeløs da han oppsummerte etappen til Calle Halfvarsson. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Petter Northug kom med en brutal dom over Calle Halfvarssons taktikk etter at svensken ble fragått på stafetten fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensken virket pigg på den andre etappen, og i felt med blant andre Martin Johnsrud Sundby og Iivo Niskanen gikk Halfvarsson frem i teten av feltet. Han så ut til å ha kjempekrefter da han økte tempoet i en motbakke. Bare minutter senere var det derimot slutt for 29-åringen.

Halfvarsson ble fragått og vekslet til slutt nesten et halvt minutt bak tettrioen bestående av Norge, Finland og Russland. Dermed var Sverige ute av gullkampen.

Langrennslegenden Petter Northug er for tiden ekspert hos TV 2, og har vært rival med Halfvarsson i en årrekke. Han langer ut mot svenskens taktiske egenskaper.

– Nei, nei, Calle. Du klarte det igjen, ja. Igjen! Hva er det han holder på med? var den brutale dommen på direkten hos kanalen.

Northug har også tidligere kritisert svenskens taktikk. Han mente manøveren med å dra tidlig på etappen og bruke unødvendig mye krefter, for så å sprekke, var elendig.

– Du må få straff. Du må fengsel, i 13 år. Da lærer du kanskje. Det er så dårlig å gjøre det gang på gan, sa han.

Oversikt: Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Samleside: Her finner du alle sakene om ski-VM

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden