Åpen for alle - alltid

Stöckl: – Doping dreper idretten

Landslagstrener Alexander Stöckl er lei seg for at det østerrikske skimiljøet igjen er rammet en dopingskandale. Her fra torsdagens pressekonferanse foran fredagens renn i normalbakken i ski-VM i Seefeld.
Landslagstrener Alexander Stöckl er lei seg for at det østerrikske skimiljøet igjen er rammet en dopingskandale. Her fra torsdagens pressekonferanse foran fredagens renn i normalbakken i ski-VM i Seefeld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hopptrener Alexander Stöckl er trist og lei seg for at ny dopingsak igjen ryster det østerrikske skimiljøet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrikeren, som er på hjemmebane under årets ski-VM i Seefeld, sier han vet lite om saken som sprakk onsdag utover det han har lest i avisene. Østerrikerne Dominik Baldauf og Max Hauke er blant de pågrepne i saken, som knyttes til et internasjonalt nettverk innen dopingindustrien som har vært aktiv i mange år.

– Det er trist at dette skjer igjen. Uavhengig av hvilket land dette er, så er det slik at doping dreper idretten. Det er tragisk at vi har slike tilfeller, sa Stöckl på hopplandslagets pressekonferanse torsdag morgen.

Selv om onsdagens avsløringer gjelder langrennsutøvere, er Stöckl bekymret for at dette påvirker hele skimiljøet og idretten som sådan.

– Enhver ny sak påvirker idretten negativt, sa Stöckl, som likevel er glad for at hoppsporten så å si er forskånet fra dopingtilfeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vet vel om ett tilfelle. Men hopp er en veldig teknisk idrett, også med fokus på utstyr, og da er doping ikke noe tema, sa Stöckl.

Siste: Østerrike trekker stafettlaget etter dopingskandalen

Bakgrunn: Dopingsjokk under Seefeld-VM, fem løpere pågrepet

Reaksjon: VM-løper avslørt midt under bloddoping: – Nesten ikke til å tro

Norsk dopingekspert: – Doping er ikke forbeholdt russerne

Oversikt: Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Samleside: Her finner du alle sakene om ski-VM