Forslått Graabak klar til start

Jørgen Graabak får hjelp av medisinsk personell etter at han falt i falt i normalbakken under ski-VM i Seefeld onsdag.
Jørgen Graabak får hjelp av medisinsk personell etter at han falt i falt i normalbakken under ski-VM i Seefeld onsdag. Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jørgen Graabak kommer til start i torsdagens kombinertkonkurranse i VM til tross for den stygge fallet på onsdagens trening.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det får NTB bekreftet av Norges Skiforbund torsdag morgen.

Det var i onsdagens siste treningshopp i den lille bakken at det gikk galt for Graabak. Den dobbelte OL-mesteren fra Sotsji-lekene i 2014 hektet skien i snøen i landingsøyeblikket, fikk en rotasjon og gikk over ende.

Han kom seg etter hvert på beina og gikk ut av bakken selv, men klaget over smerter i hoften.

Fallet skapte naturlig nok også bekymrede ansiktsuttrykk hos den norske landslagsledelsen, som fulgte treningen på sletta. Nå er det klart at Graabak likevel stiller.

Jørgen Graabak har ikke hatt noe heldig VM så langt. I den første individuelle konkurransen mislyktes han fullstendig i hoppbakken og valgte å droppe langrennsdelen som følge av at han hadde et aldeles håpløst utgangspunkt.

Den tunge starten førte videre til at 27-åringen ikke fikk plass på det norske laget til lagsprinten søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Graabak vant det siste verdenscuprennet før VM og kom naturlig nok til Seefeld med medaljeambisjoner. Så langt har mesterskapet vært en skuffelse.

Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid og Espen Bjørnstad utgjør resten av det norske laget i torsdagens individuelle konkurranse.

Oversikt: Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Samleside: Her finner du alle sakene om ski-VM