Sarri fikk pusterom med derbyseier

Chelsea-spillerne jubler for scoring i 2-0-seieren over Tottenham. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix
Chelsea-spillerne jubler for scoring i 2-0-seieren over Tottenham. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maurizio Sarri fikk en kjærkommen opptur da Chelsea senket byrival Tottenham 2-0 på Stamford Bridge onsdag. Arsenal herjet og vant 5-1 hjemme mot Bournemouth.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea avgjorde London-derbyet takket være Pedros scoring etter en snau time og Kieran Trippiers komiske selvmål i sluttminuttene. Seieren kom etter et par blytunge uker for Sarri, som har fått et stadig større press på seg for hver dag som har gått.

– Prestasjonen var på linje med den vi hadde sist (ligacupfinalen), men denne gangen var heldigvis utfallet annerledes. Nivået var derimot den samme som mot Manchester City, sa Sarri til BT Sport.

Før pause hadde begge lag hver sin ball i metallet. Gonzalo Higuaín traff stolpen etter seks minutter, mens Harry Winks hamret til fra langt hold og så ballen gå i tverrliggeren.

Chelsea fikk gjennombruddet etter 57 minutter. Fra kort hold kranglet Pedro inn 1-0. Han fintet seg gjennom Tottenham-forsvaret og skjøt ballen i mål via beina til gjestenes målvakt Hugo Lloris.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Pedro er en veldig viktig spiller for oss. Han er farlig, kan score mål og er også hendig i det defensive arbeidet, sa Sarri om spanjolen.

Vraket Kepa

Nervene blant Stamford Bridge-publikummet forsvant med Trippiers klønete tilbakespill i det 84. minutt. Full kommunikasjonssvikt førte til at Trippier valgte tilbakespill, og det gikk helt feil. Med den manøveren sendte han ballen forbi Lloris og i eget nett.

Sarri valgte å vrake Kepa Arrizabalaga i Chelsea-målet i onsdagens storkamp. Det skjedde etter at spanjolen nektet å la seg bytte på tampen av ekstraomgangene i ligacupfinalen mot Manchester City sist helg. Willy Caballero fikk i stedet en sjelden Premier League-sjanse, og Argentina-veteranen takket for tilliten med å holde nullen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var et enkelt valg, for Kepa gjorde en veldig stor feil. Det var bare en melding til hele laget om at vi står samlet som lag, ikke 25 enkeltspillere. Nå kan dere slutte å spørre, for dette er vi ferdige med. Kepa har en framtid hos oss, sa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med seieren ligger Chelsea fortsatt på 6.-plass med 53 poeng, men er kun tre poeng bak tabellfirer Arsenal med én kamp mindre spilt. Imellom ligger Manchester United med 55 poeng.

– Det var en jevn kamp, men vi fortjente ikke bedre enn å tape den, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino til BBC.

– Nå er det umulig for oss å kjempe med City og Liverpool. Det er bare de som kan vinne ligaen, la argentineren til.

Lekte seg

Tottenham er treer, men har nå tapt to strake seriekamper. Sist helg ble det 1-2 borte mot Burnley, og med det har klubben falt helt av gullstriden som nå står mellom Liverpool og Manchester City.

Arsenal lekte seg til en ny hjemmeseier i møtet med Joshua King og Bournemouth. Mesut Özil startet målshowet etter sju minutter, og til slutt skulle også Henrikh Mkhitaryan, Laurent Koscielny, Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette få nettsus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lys Mousset scoret gjestenes trøstemål i 1-5-tapet. Scoringen var det 1000. Arsenal har sluppet inn i Premier League-æraen, ifølge Opta.

– Vi spilte med samme intensitet som i de siste kampene. Vi fortsette å jage også etter 2-0, og supporterne sørget for å lage en god atmosfære, sa Arsenal-manager Unai Emery.

Özil startet onsdag en Premier League-kamp for første gang på en snau måned. Ryktene har sagt at det ikke er er et godt forhold mellom ham og Emery.

– Jeg tror han er glad for å være hos oss. I dag hjalp han oss med kvalitetene sine, mente Arsenal-sjefen.

King spilte samtlige minutter for Bournemouth.