Liverpool filleristet Watford

Liverpools Divock Origi scoret 3-0-målet i kampen mot Watford på Anfield onsdag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Liverpools Divock Origi scoret 3-0-målet i kampen mot Watford på Anfield onsdag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har lugget for Liverpool-angrepet den siste tiden, men mot Watford løsnet proppen ettertrykkelig. Premier League-lederen vant hele 5-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rødtrøyene kom til onsdagens oppgjør med to strake 0-0-kamper i ryggsekken. Den siste måneden hadde det også blitt skuffende resultater mot både Leicester og West Ham. Et skjerpet Liverpool lot Watford få unngjelde på Anfield.

– Vi spilte uavgjort mot Manchester United og Bayern München. Jeg tror de fleste lag ville ønsket at de hadde hatt disse problemene. I kveld var vi sensasjonelle. Det var veldig god fotball, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

Etter bare ni minutter sendte Sadio Mané vertene i ledelsen. Trent Alexander-Arnold var servitør da han gikk opp og fikk heade ballen forbi Ben Foster.

Samme mann økte til 2-0 elleve minutter senere på spektakulært vis. Alexander-Arnold fant nok en gang fram til senegaleseren med en pasning. Mané så ut til å ha rote bort muligheten med en dårlig touch, men i stedet endte han opp med å hælsparke ballen i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Van Dijk-dobbel

Liverpool fortsatte dominansen, og Mohamed Salah var sulten på scoring. Det var derimot Divock Origi som sendte laget opp i 3-0 etter at han banket ballen i mål fra skrått hold.

Virgil van Dijk har vært krumtappen i Liverpool-forsvaret. Onsdag viste han seg også som en solid avslutter. Han var mannen bak både 4-0 etter 79 minutter og 5-0 kort tid etter.

– Det var godt å score foran The Kop. At vi holdt nullen var viktig, sa van Dijk til BBC.

Løsskudd

Manchester City tok imot West Ham onsdag. Tabelltoeren virket å skyte med løsskudd i første omgang. Dessuten var siktet dårlig innstilt, for bare ett av elleve skuddforsøk havnet mellom stengene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjestene hadde på sin side ikke én eneste avslutning på mål før pause.

Etter en snau times spill skulle hjemmelagets spillemessige overtak også bli til tellende resultat. Sergio Agüero forsøkte å ta seg mellom to West Ham-stoppere inne i feltet, og da fikk han en touch på beinet og falt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Straffen satte han selv sikkert i mål bak Lukasz Fabianski, som gikk feil vei. Det kunne fort blitt mer. Ryan Fredericks reddet et forsøk fra David Silva på streken fem minutter etter at de lyseblå hadde tatt ledelsen.

Det ble ikke flere mål for Pep Guardiolas menn. Dermed er de fortsatt ett poeng bak Liverpool.

– Vi spilte bra, men vi scoret ikke nok. Jeg tror ikke West Ham skapte en eneste sjanse i kampen. I løpet av de fem første minuttene kunne vi ha ledet 3-0, sa Citys midtbanestjerne Kevin De Bruyne til BBC.