Kepa vraket etter byttenekten

Kepa Arrizabalaga står ikke mellom stengene når Chelsea møter Tottenham onsdag. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix
Kepa Arrizabalaga står ikke mellom stengene når Chelsea møter Tottenham onsdag. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trekk i lønn ble ikke den eneste konsekvensen av Chelsea-keeper Kepa Arrizabalagas oppførsel i ligacupfinalen. Seriekampen mot Tottenham må han se fra benken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maurizio Sarri har i stedet valgt å gå for Argentina-veteranen Willy Caballero mellom stengene til onsdagens London-derby.

Sarri var illsint da Kepa nektet å bli byttet ut mot slutten av ekstraomgangene mot Manchester City på Wembley sist søndag. Den unge målvakten lå nede med krampe, men kom seg på beina og strittet mot bytteplanene på sidelinjen.

Chelseas italienske manager ble så forbannet at han holdt på å forlate stadion før kampslutt. Det endte med at Kepa fikk stå straffesparkkonkurransen, som City vant 4-3. Selve kampen endte 0-0.

Den absurde situasjonen skapte store overskrifter etter finalen, og mange kritiserte den spanske keeperen for ikke å respektere managerens avgjørelse. De involverte beskrev situasjonen som en misforståelse.

Tirsdag ble det kjent at Kepa hadde fått en bot på én ukelønn. Pengene donerte han til et veldedig formål. I en uttalelse på Chelseas nettsted beklaget også 24-åringen til Sarri, lagkameratene, klubben og supporterne.

– Jeg vil lære av denne hendelsen og aksepterer straffen klubben mener er riktig.

– Det var en misforståelse, men han er klar over at han gjorde feil og har beklaget, sa Sarri.

Onsdag fikk verdens dyreste målvakt en ny lærepenge i form av å slite benken i den viktige seriekampen mot byrival Tottenham.

Personvernpolicy