Maren Lundby ble verdensmester i hopp

Maren Lundby i aksjon i hopp normalbakke for kvinner under VM på ski i Seefeld
Maren Lundby i aksjon i hopp normalbakke for kvinner under VM på ski i Seefeld Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Maren Lundby taklet presset, forsvarte ledelsen fra 1. omgang og vant kvinnenes hopprenn i Seefeld. Det er hennes første individuelle VM-medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lundby har de to siste sesongene vært den dominerende kvinnehopperen, og onsdag toppet hun det med et populært VM-gull i Seefeld. Hun vant 0,5 poeng foran tyske Katharina Althaus.

24-åringen fra Bøverbru satte som 14-åring først utfor et VM-renn for kvinner i 2009. Hun har deltatt i alle fem VM-konkurransene, og hun hadde fjerdeplass fra Lahti for to år siden som beste resultat. Også den gang ledet hun etter en omgang. Forskjellen fra 2017 var at den regjerende OL-vinneren har fått mye mer selvtillit i hoppingen sin og har sittet alene på toppen en rekke ganger.

Lundby hoppet 106,5 meter i 1. omgang og ledet med 1,6 poeng. Hun landet på 104,5 meter i finalen og var til slutt et halvt stilpoeng foran.

Althaus fikk opp 108 meter og tangering av bakkerekorden til Lundby fra dagen før. I finalen landet hun på 107 meter med gode stilkarakterer. Hun fikk 259,1 poeng.

Bronsen gikk til det østerrikske hjemmehåpet Daniela Iraschko-Stolz. Hun var nummer åtte med 101 meter etter 1. omgang med slo til 105,5 meter i finalen, og avanserte fem plasser.

Anna Odine Strøm var nest best av de norske med sin 7.-plass med 102 meter i 1. omgang. I finalen landet hun på 99,5 meter. Med det falt Alta-hopperen tilbake to plasseringer.

Silje Opseth fikk opp 97 og 98,5 meter. Det var to hopp på det jevne, og hun avanserte fra 13.- til 9.-.plass.

Ingebjørg Bråten overrasket de fleste med solid hopping i lagkonkurransen tirsdag. I det individuelle rennet landet hun på pene 96 meter i 1. omgang. Dermed klarte hun å kvalifisere seg til finaleomgangen på 19.-plass. I finalen var hun nok litt for ivrig på hoppkanten, og med 94 meter fikk hun 202,4 poeng som holdt til 25.-plass.

I verdenscupen har hun kun vært i to finaler tidligere. Det var under verdenscupåpningen i Lysgårdsbakken. I storbakken slo hun også Maren Lundby og ble nummer 17.

Personvernpolicy