Østerrikes norske trener: – Håper de har baller til å peke ut bakmennene

Trond Nystad er lei seg etter at to av hans løpere på Østerrikes landslag ble pågrepet mistenkt for bloddoping. Nå utfordrer han dem til å peke ut alle bakmenn og hjelpere i jukset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Trond Nystad er lei seg etter at to av hans løpere på Østerrikes landslag ble pågrepet mistenkt for bloddoping. Nå utfordrer han dem til å peke ut alle bakmenn og hjelpere i jukset. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrikes norske landslagstrener Trond Nystad var lei seg og sint etter at to av hans elever ble pågrepet av politiet mistenkt for bloddoping.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg trodde folk hadde lært noe av det som har skjedd tidligere, lært at doping og idrett ikke hører sammen, sier han til ORF.

– Om jeg hadde merket noe, ville jeg sluttet på dagen. Jeg vil bare jobbe med rene utøvere. Jeg håper guttene har baller nok til å fortelle hvem som har hjulpet dem. Jeg venter at de er menn nok til å legge alle kort på bordet.

Nystad måtte tidlig bekrefte overfor NRK at to av hans løpere var tatt med av politiet. Ifølge østerrikske medier er det Dominik Baldauf og Max Hauke, som søndag ble nummer seks i lagsprinten. Hauke skulle gått 15 kilometer klassisk onsdag, men kom aldri til start.

– Jeg føler meg lurt. Vi jobber dag og natt for å skaffe raske ski og ha alt som trengs. Og så skjer noe som dette. Jeg har ikke ord for det, det er bare trist, sier Nystad.

Østerrikes langrennssjef Markus Gandler uttalte seg også til ORF etter dopingsjokket.

– Det viser seg at flere utøvere er avslørt i bruk av ulovlige metoder, også to av våre. Politiet søkte dem, og de fant dem. Selv var jeg ikke til stede, sier han.

– Vi er i sjokk. Forhåpentligvis blir bakmennene tatt.