Thoresen om «Zucca»: – Han så lettet ut

Petter Thoresen skrev tirsdag under på en ny kontrakt som landslagstrener. Han håper å få se Mats Zuccarello i landslagsdrakt under VM i Slovakia.
Petter Thoresen skrev tirsdag under på en ny kontrakt som landslagstrener. Han håper å få se Mats Zuccarello i landslagsdrakt under VM i Slovakia. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Landslagstrener Petter Thoresen synes Mats Zuccarello virket lettet i debuten for Dallas Stars. Nå krysser han fingrene for at NHL-stjernen blir med til VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, selvfølgelig. Norge med og uten Mats … Det er jo vår beste spiller, så selvfølgelig hadde det vært en drøm for trenerapparatet, men ikke minst spillerne om han har anledning til å komme, sier Thoresen til NTB.

Zuccarello byttet lørdag beite fra New York Rangers til sluttspilljagende Dallas Stars. Thoresen mener det virket positivt på Norges største ishockeyprofil, som fikk debuten allerede søndag.

– Da jeg så ham i den første kampen, så det ut som han syntes det var en lettelse å spille et sted han er ordentlig ønsket nå, sier han.

– Han har jo gått i en uvisshet, og det er sikkert veldig vanskelig. Det var nok mentalt veldig tøft ikke å vite om de ville ha ham eller ikke.

Zuccarello åpnet karrieren i Dallas Stars på best mulig måte med mål og assist, men pådro seg et brudd i armen senere i kampen. Det forventes at 31-åringen er ute i fire uker.

– Han gjorde to helt perfekte perioder, så var han uheldig da han gikk ned og blokkerte det skuddet. Det er sånt som kan skje i ishockey, men det var leit at det skjedde akkurat nå. Han er en «stayer», så han kommer nok tilbake, sier Thoresen.

Han kan ikke si noe om hvordan det ligger an for at Zuccarello blir med til Slovakia-VM i mai.

– Det er veldig uvisst med hvor langt de (Dallas Stars) går i sluttspillet, hvis de kommer dit. Han er jo «free agent» etter dette, så det er mange spørsmål rundt det. Også om han har motivasjon til å gå løs på enda en måned lenger sesong. Det er alltid spennende med hva som skjer med spillerne som er over der, sier landslagstreneren.

– Skader og alt sånt får vi ikke styrt, men at de har lysten er viktig for oss å vite, avslutter han.

Personvernpolicy