Chelsea-keeperen beklager absurd finaledrama

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga stjal overskriftene da han nektet å bli byttet ut i søndagens ligacupfinale.
Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga stjal overskriftene da han nektet å bli byttet ut i søndagens ligacupfinale. Foto: Tim Ireland / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea-manager Maurizio Sarri var forbannet da Kepa Arrizabalaga nektet å bli byttet ut i ligacupfinalen søndag. Partene kaller situasjonen en misforståelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot slutten av ekstraomgangene oppsto en bisarr situasjon i ligacupfinalen mellom Manchester City og Chelsea søndag.

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga lå nede med krampe og skulle til å bli erstattet av Willy Caballero, men Arrizabalaga kom seg på beina og nektet å bli byttet ut. Sarri ble forbanna og holdt på å forlate stadion før kampslutt. Det hele endte med at spanjolen fikk stå straffesparkkonkurransen, som City vant 4-3.

Den spesielle situasjonen skapte store overskrifter etter kampen, og mange kalte kritiserte keeperen for å ikke respektere managerens avgjørelse. De involverte beskriver situasjonen som en misforståelse.

Kastet flasker

– Det var en stor misforståelse. Jeg fikk vite at han hadde krampe, så jeg ville ikke ha en keeper i straffesparkkonkurransen som var skadd, sa Sarri til Chelseas hjemmesider , og forklarer at Kepa ikke forlot banen fordi han følte han var i stand til å fortsette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Situasjonen fikk den italienske manageren til å kaste flasker og rase på sidelinjen like før den avgjørende straffesparkkonkurransen.

– Kepa hadde rett selv om måten han handlet på var feil. Mentalt hadde han rett siden han kunne stå i straffesparkkonkurransen, men jeg innså det først da det medisinske apparatet kom tilbake til benken. Jeg var veldig sint, sa Sarri.

Kepa beklager

Arrizabalaga selv er av samme oppfatning.

– Det var på ingen måte meningen ikke å adlyde manageren eller hans avgjørelser. Jeg tror alt er blitt misforstått i finalens hete. Manageren trodde jeg ikke kunne spille, og intensjonen min var å uttrykke at jeg kunne fortsette, skriver den spanske keeperen i sosiale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

24-åringen, som i fjor sommer ble verdens dyreste keeper da han signerte for Chelsea, uttrykker at han har full respekt for manageren og hans autoritet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gjenstår å se om situasjonen utelater spanjolen, som har vært Chelseas førstekeeper denne sesongen, fra onsdagens viktige rivaloppgjør mot Tottenham i Premier League. Chelsea er for fullt med i den tette kampen om mesterligaplassene.

Gullit uenig i uttalelsene

En som ikke kjøper uttalelsene, er Chelseas tidligere spillende manager Ruud Gullit. Nederlenderen karakteriserer Sarris misforståelse og Kepas beklagelse som et skalkeskjul.

– Det er kun et politisk svar for avisene, men alle vet hva som skjedde, sa Gullit på BBC-programmet Match of the day.

– Måten han (Sarri) reagerte på på sidelinjen sier alt.

Chelsea er inne i en tøff periode med svake resultater, noe som har fått stadig flere til å ta til orde for å sparke Sarri allerede etter sju måneder i jobben. Søndagens finaletap i ligacupen gjør at europaligatrofeet er det eneste den seiersvante klubben har mulighet til å vinne i inneværende sesong.