Sveriges nye yndling klar for Johaug-duell: – Ikke umulig å slå henne

Frida Karlsson (i midten) etter gull i junior-VM tidligere i vinter. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB scanpix
Frida Karlsson (i midten) etter gull i junior-VM tidligere i vinter. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det svenske stortalentet Frida Karlsson imponerte i VM-debuten og sammenlignes med Therese Johaug. Tirsdag skal hun igjen teste seg mot den norske stjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karlsson tok en knallsterk femteplass på 15-kilometeren (skiathlon) tidligere i VM. Det gjorde hun i en alder av bare 19.

– Det synes jeg. Nå har jeg fokus på morgendagen og tar med alt positivt fra den første øvelsen, sier Karlsson på spørsmål om hun har fordøyd den gode åpningen.

Karlsson er sammenlignet med en ung utgave av Johaug. Mandag snakket hun også om sitt første VM-møte (15 km) med den norske superløperen.

– Det var heftig selv om jeg ikke så så mye til henne underveis. Vi gratulerte hverandre etterpå. Hun virket som en veldig ydmyk og blid jente, sier Karlsson.

Selv har hun selvtilliten på plass etter en imponerende 15 kilometer. Ambisjonene er det heller ikke noe å si på når hun blir konfrontert med Johaug-sammenligningen.

– Jeg skal gjøre mitt beste for å bli like god som henne, kanskje litt bedre, sier Karlsson.

– Det skal mye til å slå henne, men det er ikke umulig, sier 19-åringen om tirsdagens renn.

Oversikt: Program for Ski-VM i Seefeld 2019

Hes

Ebba Andersson er tilbake fra sykdom og går også 10-kilometeren, men hun valgte å avslutte medieseansen etter et par minutter.

– Jeg må spare stemmen, sier Andersson.

Charlotte Kalla og Ida Ingemarsdotter er de resterende på det svenske laget.

Talentet og O2-kapasiteten er åpenbart på plass for stortalentet Karlsson. Dermed ser Sverige ut til å ha en distanseløper på toppnivå om ikke lenge. 19-åringen spås en lys framtid.

Sverige vant lagsprinten med Maja Dahlqvist og Stina Nilsson. Nilsson fikk sølv på den individuelle sprinten. Nå ønsker svenskene mest av alt at Karlsson skal ta en medalje også på 10-kilometeren i klassisk tirsdag.

Der er Johaug en av tidenes største, hvis ikke den største, VM-favoritten. Sverige har realistiske ambisjoner om medalje.

Samleside: Her finner du alle sakene om ski-VM

Tøft?

Rennet starter ikke før 15.00. Det bekymrer Kalla litt.

– Det er veldig vanskelig å se for seg hvordan forholdene vil være så sent på dagen. Sola kommer også til å gå ned underveis i konkurransen, sier Kalla.

Det er varslet ti varmegrader og strålende sol når første løper går ut fra start.

Video: Johaug om neste gullsjanse: – Den øvelsen jeg har sett mest fram til:

Personvernpolicy