Skarstein trosset legens råd og tok VM-bronse

Birgit Skarstein ble nummer tre på avslutningsdistansen under para-VM i Prince George, Canada.
Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
Birgit Skarstein ble nummer tre på avslutningsdistansen under para-VM i Prince George, Canada. Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Birgit Skarstein tok bronse på para-VMs siste dag. Hun var over to minutter bak den overlegne vinneren Oksana Masters i langdistanserennet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Birgit Skarstein droppet gårsdagens mix-stafett og var ikke sikker på om hun skulle gå søndagens distanse. Likevel bestemte hun seg for å gå, selv om det var mot legens råd.

Og det valget er hun nok fornøyd med: 3.-plassen er hennes andre medalje i mesterskapet som avholdes i Prince George i Canada. Likevel ble hun knust av Oksana Masters, som tok gull på tiden 41.12,7. Hun var i mål hele to minutter og 18 sekunder foran Skarstein.

Men selv om det ble jubel til slutt, gikk ikke søndagen uten uhell for bronsevinneren. Det var nemlig dramatikk før løpet. En del av kjelken knakk, men Skarstein og teamet fant til slutt en løsning.

– Til tross for alt det, gikk det fader meg veien, sier Skarstein i en pressemelding.

Dermed endte VM-et for Skarstein med to bronse – både i åpningsdistansen og avslutningsdistansen. Kendall Gretsch ble nummer to, 1.23,5 bak vinneren.

Senere på dagen sørget Eirik Bye for mer norsk jubel. Han leverte en glimrende etappe da Norge tok stafettgull lørdag, og søndag fortsatte Bye storformen med bronse i det individuelle langdistanserennet.

Gullet i klassen gikk til Brian McKeever fra Canada, mens svenske Zebastian Modin tok sølv.

Personvernpolicy